Bir Yorum

3 Boyutlu Yazıcılar: Makerbot Digitizer 3D Desktop Scanner

14:35

Bilgisayar teknolojileri sanal olmaktan gerçeğe doğru ilerliyor

Her yeni gün bambaşka teknoljik bir yenilik günlük hayatımıza dahil oluyor. Bazen öylesine çabuk entegre oluyorlar ki bir çok teknolojik yeniliğin farkına bile varamıyoruz ta ki o teknolojiyi hizmet alma aracı olarak kullanıncaya kadar.

Digitizer 3D Desktop Scanner Örnekleri
Digitizer 3D Desktop Scanner Örnekleri

Yine öylesi bir teknolojik gelişme mevcut 3B yazıcılar. Bilgisayar destekli çizimleri (CAD) digital dünyadan gerçek dünyaya somut olarak aktarıyor bu 3B yazıcılar. Tasarlayın-çizin-bastırın klasik yönteminden farklı olarak "bastırın" kısmına elle tutulur, gözle görülür ve en ince detaylarına kadar incelenir kısmını eklemek gerekir.

Kısaca ortaya somut bir ürün çıkıyor. Düşünün ki mimari bir projenin maketini yapmak zorundasınız, verin digital değerleri 3B yazıcıya o da size maketi yazdırsın. Harikulade... 

Aslında yeni bir teknolojiden bahsetmiyoruz halihazırda son yıllarda çoğu kimse tarafından malum ve hala geliştirilen bir devrim. Bilmeyen okuyucularımız olursa diye bir ön bilgilendirme yapmak istedik.

Digitizer 3D Desktop Scanner
 MakerBot CEO'su Bre Pettis
Şimdi gelelim konu başlığı olan Digitizer 3D Desktop Scanner'a. Onun özelliği ise şu an için oldukça pahalı ve görece ilkel olan bu teknolojiyi herkesin ulaşabileceği bir noktaya getirmek. Ancak sıfırdan yazmak yerine mevcutta bulunanı bire bir kopyalıyor bu noktada ayrışıyor; tara ve yazdır.

Makerbot firması tarafından geliştirilen 3B Digitizer yazıcı bu yazma işlemini çok daha kolay ve sorunsuz yapmayı sağlayacak, tabi firmanın beyanı böyle. Yazıcıya öncelikle lazer tarayıcılarla modelin detayları taranıp sunuluyor ve bu sayede size bire bir kopya bir ürün ortaya çıkarıyor. Ancak her şeyin bire bir kopyası fikri hoş değil gibi.

Autodesk ve Makerbot'un yakın tarihte yapmış oldukları bir ortaklık anlaşması var. İyi işler ortaya çıkacağına şüphe yok. Bakalım bu teknoloji nereye gidecek ve en yakın hangi tarihte ulaşılabilir olacak.

Firmanın yaptığı çalışmalardan bir örnek.

1 Yorum:

  1. Yazıcılar ve sacanner'ı karıştırdığınızı düşündüm yazıyı okuyunca anladım :)

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat