4 Yorum

Lenovo Z500 Windows 10 Ekran Parlaklığı Sorunu [Çözüm]

21:15
Windows 10 güncellemesiyle birlikte bir çok yenilikle tanışan kullanıcılar bu güncellemenin nimetlerinden yararlanabildikleri gibi eksikleriyle de uğraşmak durumunda kalıyorlar.
windows10 z500

z500_ekran_parlaklığı_tmanya.pngWindows 10’un her bilgisayar ile yeterince uyumlu olmadığı zaman içerisinde net bir şekilde görüldü şahsen şu ana kadar donanımdan yazılıma kadar bir çok alanda sorun yaşayan kullanıcıların yakınmalarına şahidim.
Lenovo Z500 ve kardeşlerinde görülen Windows 10 güncellemesi sonucunda oluşan ekran parlaklığı sorunu başlıca karşılaşılan sorunlardan birisi. Çözüm ise oldukça basit buyrun bu sorunu kısa adımlarla çözelim.
1- Başlat Menüsü'ne sağ tıklayın ve açılan sekmeden Çalıştır'ı seçin

windows run çalıştır

z500_ekran_parlaklığı2_tmanya.pngArdından çalıştır komutuna regedit yazın ve Tamam'ı tıklayın sizden onay isteyen menüden de Tamam'ı seçin.
windows regedit

z500_ekran_parlaklığı3_tmanya.png2- Karşınıza gelen dizin içerisinde doğru anahtarı bulabilmek için klavyenizden Ctrl+F ya da F3 tuşuna basın ve arama bölümünü aktif edin. Akabinde arama kutusuna FeatureTestControl yazın ve Sonrakini Bul butonuna tıklayın.

windows featuretestcontrol

z500_ekran_parlaklığı4_tmanya.pngŞimdi önünüzde uzunca bir dizin içerinde seçilmiş aramamıza eş değer anahtar mavi renkte belirecek. Sağ tıklayıp Değiştir diyelim.

windows hkey

z500_ekran_parlaklığı5_tmanya.pngSon olarak açılan bölüntü içerisindeki değeri FFFF yapın ve Tamam'ıı tıklayın.
windows z500 brightness

z500_ekran_parlaklığı6_tmanya.png3- Windows 10'u yeniden başlatın ve masaüstünüzü gördükten sonra klavyenizden ekran parlaklığını ayarlayın, keyifli kullanımlar :)

4 Yorum:

  1. Yaklaşık bir yillik bilgisayarimin pil yipranma orani %19. Bu oran nasil sizce? Lenovo energy yazinizi daha önce okumuş olsaydim pili daha iyi koruyabilirdim.

    YanıtlaSil
  2. Maalesef çok yüksek. 2 yıla yakın kullandığım z500 pil yıpranması sadece %1-2 idi. Artık bundan sonrası için pilinizin kalan hücrelerini koruyabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  3. Ben indirim bunu. Şuan oldukça şaşırmış vaziyetteyim. %95 yıpranma nedir yahu? Belki iki sene anca olmuştur alalı. Lenovo z510 kullanıyorum. Batarya doldu fişi çıkarttım, bitti taktım. Ne yapmalı? Çıkart - tak batarya da değil maalesef..

    YanıtlaSil
  4. Olabilecek en kötü şekilde kullanmışsınız ne yazık ki.

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat