11 Yorum

Google Glass Nedir?

17:15

Geleceğe Dönüş'üyoruz

Dünyayı her anlamda etkilemeyi başaran Google'ın geçen sene "Yılın İcadı" seçilen son ürünün adıdır Google Glass.
Sizin tam anlamıyla kişisel gözlük asistanınız oluyor. Ona bir "üçüncü göz" demek belki daha doğru olabilir.

Google Glass


Android işletim sistemi bu gözlüğün içerisinde de var ve bir akıllı telefon gibi komutlarınızı işleyebiliyor; iPhone daki Siri gibi bir bakıma. Emredin efendim!
Ellerinizi kullanmadan akıllı bir telefona sahip olmak belki de Glass ile mümkün olacak.

"Okay Glass" diyorsunuz ve arkasına; "fotoğraf çek, mesaj gönder, videoya kaydet, adres tarif et, arama yap" gibi işlevleri gerçekleştirmesini istiyorsunuz Google Glass da yapıyor.
Bir alttaki fotoğraf Sergey Brin'e ait ve kendisi Google'ın iki kurucusundan birisi; o da Glass'ı test ediyor.


Google Glass
Google Glass Sergey Brin

Kesin olmamakla birlikte alüminyum-fiber karışımı oldukça esnek bir yapıya sahip Glass. Geldiğinde ise 5 çeşit renk seçeneğiyle kullanıcılar ile buluşacak.

Google Glass
Google Glass

İlk Glass versiyonu normal bir gözlük gibiydi şu an ise aşağıdaki fotoğrafta beliren şeffaf bölümden komutların uygulanışını sunuyor ve camları olmayan bir çerçeve üzerine oturtulmuş durumda.


Google Glass
Google Glass

Glass'ın sağ yanında bulunan bölümde alıcılar(ses, görüntü) ve veri işleyiciler bulunmakta, bu yüzden çerçevenin sağ kısmı aşağıdaki fotoğraftaki gibi daha kalın durumda. Bölüm üzerinden yapılan parmak hareketleri ile işlem menüleri arasında geçiş yapılabiliyor.


Google Glass


Bir örnek olarak Glass'ın kişisel güneş gözlüğüne uygulanışı fotoğraflamışlar. 2013 yılının sonu veya 2014 yılı başlarında çıkması beklenen Glass'ın fiyatının 1500$'dan aşağıda olması bekleniyor. Zamanla çok daha geliştirileceğini düşünürsek bu rakamı da hak edecektir; hoş şu an bile özellikleri bu parayı hak ettiğinin göstergesi.

720p HD kalitesinde video kaydı yapabiliyor GPS ile konum belirleyebiliyor ve yön tarifi yapıyor, WiFi veya Bluetooth 4.0 özelliği ile de iPhone veya Android akıllı telefonunuzla da bağlantı kurabilecek.

Google Glass


Belki yakın zamanda yalnızca insanların gözbebeklerine oturacak bir lens sayesinde etrafımıza baktığımızda herhangi bir şey hakkında bilgi alabilecek, yolumuzu zorlanmadan bulabilecek, her anımızı ölümsüzleştirmek adına kayıt altına alabileceğiz. Çok fazla gelecek kokmuyor mu? "Filmlerdeki gibi" sözünü gerçekleştiren bir devrim aslında Google'ın Glass projesi.

Google Glass Teknik Özelikleri:

  • Android 4.0.4 işletim sistemi
  • 16 GB'lık hafıza
  • 1 GB RAM
  • 1.2 GHz çift çekirdekli ARM Cortex-A9 veya OMAP 4430 işlemciler
  • 5 MP 720p görüntü kalitesinde kamera
  • WiFi , GPS, Bluetooth
Çok daha fazlasını ve bu devrimin daha net halini Google'ın yayınladığı bir video ile görebilirsiniz. En az 360p kalitesinde ve bu genişlikte seyretmenizi tavsiye ediyoruz. Google Glass benzeri bir icat olan Meta SpaceGlasses başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Teknoloji Manya BLOG

11 Yorum:

  1. bir bloğa göre çok başarılı bir yazım diliniz var üstelik de yeterince bilgilendirici. blog tasarımınız da göze hitap ediyor. google üyeliğim yok ancak twitter'dan takibinizdeyim artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindik. :)
      TeknolojiManya yazarları olarak teşekkür ediyoruz.

      Sil
  2. Google Glass bence şu demek "bakın ben dünyayı böyle görüyorum" insanlara kendi gözümüzden anlar vermek adına iyi bir şey bu.

    YanıtlaSil
  3. Ücretsiz bir blog için temanızı çok iyi ayarlamışsınız.Yazım dilinizi başarılı buldum...iyi bloglamalar :)

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten çok güzel bi site bu blog son teknolojinin gelişim hızını siz ölçüyor. İstikrarının devamını diliyorum. bende web ve ps için tasarım yapabiliyorum, açıkçası bu blogta adı sayılanlar arasında olmak isterdim.

    YanıtlaSil
  5. verdiğiniz haberler insanlar için çok faydalı....başarınızın devamını dilerim.....

    YanıtlaSil
  6. Çok bilgilendirici bir yazı olmuş. Glass gerçekten hayatımızı değiştirecek bir ürün.
    Videoları için şu siteye bakmanızı da öneriririm.
    www.glassvideo.tv
    Burası da faydalı olacaktır sizler için.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel teşekkür ederim Biraz daha fazla şeyler ekleseydiniz daha güzel olurdu ama böylede güzel ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat