3 Yorum

Bilim ve Voyager 1 Bir İlki Başardı

20:54

Kainat İçin Küçük Dünyamız İçin Büyük  Bir Adım

NASA'nın duyurusuna göre, 1977 yılının 5 Eylül günü uzayın derinliklerine seyahat etmesi için gönderilen Voyager 1 gönderiliş amacını 35 yıldan fazla bir süre sonra bugün itibariyle gerçekleştirmiş bulunuyor.

Voyager 1
Voyager 1

İlk defa insan yapımı bir araç güneş sistemimizi aşarak derin uzaya ulaşmış bulunuyor. Düşünün ki 35 yıldır uzayın karanlıklarında saniyede 17.26 kilometre (saatte 62.000 km'den daha fazla) hızla hareket etmesine rağmen henüz güneş sistemimizin heliosfer katmanını aşabildi; tam 35 yıl ve 19.9 milyar km mesafe... Kainatın ne denli büyük olduğuna dair "küçük" bir örnek.

Voyager 1 ve kardeşi olan Voyager 2 ilk olarak uzak gezegenler olan Satürn Uranüs, Neptün ve Jüpiter görevlerini yerine getirdiler ve bu gezegenler hakkında insanlığın çeşitli bilgiler elde etmesini sağladılar. 

güneş sistemimiz
Güneş Sistemimiz

Şimdi ise her biri bizlerden milyarlaca kilometre ötedeler. İlginç olan ise her ikisinin üzerinde de altın bir plaka ve o plaka üzerinde Leonardo da Vinci'nin de bazı çizimlerinin olduğu görseller ve bunun yanında bir çok Dünya dilinde "selam" sunan bir dinleti cihazı ve insanlığın eğer bizden başka canlı formları "uzaylılar" varsa diyerek bu uzay araçları üzerine bıraktığı medeniyete dair mesajları taşıyorlar.

Türkçe olarak "Merhaba Sevgili Dostlarımız" yazısı da eklenmiş bulunuyor bu araçlara. Belki de sesimizi duyanlar vardır kim bilebilir ki?

Teknoloji Manya

3 Yorum:

  1. şu uzay çok büyük bir gizem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sonsuzluğa_son_nefes_kaldı!14 Temmuz 2013 14:58

      bu mükemmellik tesadüfen olamaz, nasıl ki şu an yazı yazdığım klavyenin tuşları akıllı bir varlık olan insan tarafından "rastgele" olmaksızın dizilmiş ve belirli bir algoritma içeriyorsa işte öylece kainatta bir algoritma ve mükemmellik arz eder.

      Bir basit iğne dahi ustayı lazım kılarken bu kütüphaneler dolusu bilginin olduğu kainat ve içindekiler kendi kendilerine ve tesadüfen oluşacak öyle mi?! Ve bunun adı bilim(!) olacak öyle mi?!

      Bilim, akıl "aracıdır" ve "amaç" değildir "araçtır" ki kendisini tanıttırmak isteyen yüce sanatkar sonsuz ilim sahibi Allah'ın ayetlerine ulaşmanın amacıdır.

      Sil
  2. helal olsun kardeş

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat