Bir Yorum

Yandex Logosu: Abidin Dino Kimdir?

11:41

Yandex'ten Çağdaş Ressam Abidin Dino Logosu

Yandex Abidin Dino Logosu
Yandex Abidin Dino Logosu
Yandex doğru politikalarla günden güne Türk kullanıcıları tarafından çok daha fazla kullanılır hale geliyor.
Bunlardan son bir adımda  Türk çağdaş resim sanatının önemli isimlerinden Abidin Dino'nun 100. doğum günü için Dino'yu anlatan bir logunun Yandex'in ana sayfasına konulmuş olması. Yandex'in daha fazla kullanılması Google'ın dikkatini çekecektir ve Google'ın hep ikinci plana attığı Türk kullanıcılara gereken önemi vermesini sağlayacaktır.

Abidin Dino Kimdir? 

Abidin Dino
Abidin Dino

23 Mart 1913 te İstanbıl'da dünyaya gelmiştir. Divanı Muhasebat Müdürü Rasih Bey ve eşi Saffet Hanım'ın beşinci çocuğudur. Doğduğu sene ailesi önce Cenevre sonrasında da Fransa'ya göç etmiştir ve oraya yerleşmiştir.

Çocukluğu Fransa'da geçen Dino 1925 senesinde İstanbul'a geri döndü ve Robert Kolejinde eğitim alamya başladı. Resim ve sanata olan ilgisi ise ebeveynlerini kaybetmesi sonrasında artmaya başladı, abisi Arif Dino'nun da desteğiyle sanata yönelmiştir.

İlk çizimlerini Yarın gazetesinde yayımlamaya başlamıştır. Nazım Hikmet'in kitapları için çeşitli kapak çizimleri de yapmış ve ismini "yetenekli ressam" olarak duyurmaya başlamıştı.

Ömrünün ilerleyen yıllarında çeşitli organizasyonlar içerisinde yer aldı. Sinema eğitimi için SSCB'de üç yıl kaldı ve Pablo Picasso gibi önemli isimlerle dostluk kurma şansı yakaladı. Picasso ile tanışması kendi resimlerinde özgünlüğe önem vermesini sağladı.

1941 yılına gelindiğinde sürgün hayatı onun için de başlamış oldu ve ömrünün geri kalanını yurt dışında geçirmek zorunda kaldı. 1990 yılında troid kanseri teşhisi konulan sanatçı 1993 yılında Paris'te yaşama veda etti.

Saygı ve hayırla anmış olalım.

Abidin Dino Mutluluğun Resmi
Abidin Dino Mutluluğun Resmi 

Kaynak: Wikipedia




1 Yorum:

  1. alttaki tablodaki bir hayata sahip olmayan nice zengin "fakirler" var

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat