Bir Yorum

Jolla SailFish SDK Yükleyicisini Geliştiricilere Sundu

15:32

Nokia
'nın terkettiği mobil işletim sistemi MeeGo, Sailfish olmuştu malum. Jolla isimli, mobil cihazlar üreten şirket tarafından desteklenen Sailfish MeeGo'nun açık kaynak kodlu devamı olarak yaşayacak.

Jolla tarafından bugün itibariyle yayınlanan Saifish SDK ile geliştiriciler bu işletim sistemini yakından tanıma ve uygulama geliştirmeye başlama şansı bulabilecekler.
Sailfishli akıllı telefon
Sailfishli akıllı telefon

Grafik arayüzü ile gelen Sailfish SDK yükleyicisi Linux, Windows ve OSX platformlarının üçü için de yayınlanmış bulunuyor.

Jolla'nın iki temel hedefi bulunuyor Sailfish ile ilgili olarak. Birincisi Sailfish'in yaygınlaşmasını sağlayıp işletim sistemini yükleyecek üreticlere Sailfish'i lisanslamak, ikincisi de zaman içerisinde kendi mobil cihazlarını Sailfish kurulu olarak çıkarmak.

Jolla, Sailfish'in Android ve HTML5 uygulamalarını destekleyecek bir altyapıya kavuşması için çalışyor. Bir bakıma kendi yerel uygulama sistemini bu şekilde oluşturacak.

Geliştirici kitine https://sailfishos.org/ sitesinden ulaşmanız mümkün.

Jolla kendi üretimi olan ilk SailFish mobil cihazını bu yılın sonlarına doğru çıkarmayı umuyor. Şu an için mobil işletim sistemi pazarında üç ana sistem olan Android, iOS ve Windows Phone var gibi görünse de aslında işin mutfağında Firefox OS, Tizen, Ubuntu ve SailFish gibi yeni ve etkili olması beklenen işletim sistemleri hazırlanıyor.

Bakalım 5 yıl sonra mobil pazarda bu isimlerden kaçı kalmayı başarmış olacak; 5 yıl çok mu uzun süre oldu sanki?

Teknoloji Manya Blog

1 Yorum:

  1. çok pratik bir menü görünüyor en azından windows phone çilesinden çok çok iyi görünüyor.

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat