Bir Yorum

SOSCharger Adından Belli Acil Şarjcı

15:00

Akıllı telefonun şarjı en münasabetsiz anlarda bitenlere...

Hangi anlar, mesela dağa iPhone ile gidecek kadar akıllı telefonundan ayrılamayan ama dağın da medeniyetten uzak bir yer olduğunu unuttuğunuz anlar.  Bu durumda dağda %99.9 elektriğin de olmadığını unutmuşsunuz demektir. Bu da "şarjım bitti" dediğiniz de aklınıza gelecek ama biten şarja çözüm olmayacak bir durum.

Daha kötüsü şehrin orta yerinde biten bataryadan sonra size nispet olsun diye elektrikler kesilebilir ve yapmanız gereken önemli bir görüşmeyi sırf bu yüzden gerçekleştiremeyebilirsiniz (ne kadar uzun bir kelime oldu) 

Bazı girişimci ruhlu üreticilerin ise böylesi acil durumlar için çözüm olması adına ortaya koyduğu fikirler mevcut. Öyle ki kamp ateşinden ısı enerjisini kullanarak kinetik enerjiyi ve sonunda elektrik üreterek biten bataryayı dolduran çözümlerini gördük, duyduk.

SOSCharger
SOSCharger
Bugünkü yazıya isim veren SOSChanger isimli acil durum şarj aleti ise oldukça akılcı ve biraz eski usul ama işe yarayan bir metotla biten bataryalara umut olacak. Çevirin dolsun...

SOSCharger üzerinde bulunan çıkrığı -ya da kol diyelim- çeviriyorsunuz ve basitçe dinamo hareketi sayesinde elektrik üretebiliyorsunuz.

1500 mAh'lık bir kapasiteli batarya kazanma şansınız oluyor bu cihaz sayesinde. 5 ile 12 dakikalık konuşma için 3-5 dakikalık bir döndürme işlemi yapmak gerekiyor; eski model arabaların motorlarının önden çevirilen kolla çalıştığını anımsatır gibi çok nostaljik ama iPhone ile gergef olduğundan çok da ironik... :)

Cihaz sadece iPhone ile değil USB ara kablosu kullanılarak şarj edilebilen bir çok akıllı telefonla/cihazla da uyumlu çalışıyor. SOSCharger'ı dilerseniz USB kablosuyla el gücünüzü kullanmadan USB portu sayesinde prizden veya bilgisayarınızdan da doldurabilirsiniz böylece yedek pil görevi görmesini sağlayabilirsiniz.

Kickstarter projesi olan SOSCharger için 27 bin $ lık bir fon toplamaktı ilk hedef ancak halihazırda yaklaşık 80 bin $ toplamış bulunuyorlar.

Projeye destekçi olanlar Ağustos ayının sonlarında cihaza ulaşabilecekler herkes için ise yılın sonu proje takvimi olarak belirlenmiş. SOSCharger fiyatı yurtdışı etiketi olarak 35$ gibi belirlenmiş olsa da üreticiler bunun da aşağısında bir satış rakamının olabileceğini belirtiyorlar.

Videosunda nasıl çalıştığını görebilmeniz mümkün buyrun:

   
Teknoloji Manya Blog

1 Yorum:

 
Aç-Kapat