0 Yorum

Twitter İki Aşamalı Doğrulamayı Devreye Soktu

10:11
Twitterın güvenlik açıklarına kapı aralamasından ötürü uzun süredir eleştirilen konularından birisi olan iki aşamalı doğrulamayı kullanmıyor olmayışı bugünden itibaren twitterın yaptığı güncelleme ile tarihe karışmış oldu.

Yapılan resmi duyuru metni orijinal olarak şöyle:
Twitter verified phone number
 Bugün Twitter hesabınızı daha iyi koruyacak yeni bir güvenlik özelliğini sunuyoruz: giriş doğrulaması.

Peki iki aşamalı doğrulama özelliği nedir ne işe yarar?

Bu giriş yöntemi hesabınızın yalnızca şifre ile korunmasının ortaya çıkardığı şifrenizin başkalarının eline geçmesi gibi durumların önüne geçmek esasında. Cep telefonu numaranızı kullanarak edineceğiniz ikinci ve yalnızca sizin bileceğiniz bir kod ile twittera giriş yapacabileceğiniz için herhangi bir şifre kaybı durumu tehlike oluşturmamaktadır.


Eğer ki kötü niyetli birileri twitter hesabınızın şifresini bir şekilde elde etmiş olsalar bile her giriş yapmaya çalıştığında cep telefonunuza has kodlara ulaşamayacağı için şifrenizin ve hesabınızın hacklenmesinin bir tehlikesi kalmamış olacak.
Bu yöntem oldukça başarılı ve etkilidir ve henüz olumsuz bir gelişme raporlanmamıştır. Bu yöntemi Google ve Facebook gibi İnternet devleri de uzun süredir kullanmaktalar.

Twitter iki aşamalı doğrulama nasıl yapılır?



Yapmanız gerekenler oldukça basit öncelikle twitter sağ üst sekmedeki "çark" simgesine tıklayıp "Ayarlar" bölümüne gelin.
Twitter İki Aşamalı Doğrulama nasıl

Açılan sayfada en alt bölüme doğru gelin. Hesap güvenliği yazan bölümde bir cihaz ekleyin kısmına tıklayın

Twitter İki Aşamalı Doğrulama ayarları

Ve artık son bölümde cep telefonu numarasınızı gerekli kısımları doldurarak yazın. Artık hesabınızı çalınma ve kötüye kullanım gibi durumlardan kurtarmış oldunuz.
                        
                            Twitter İki Aşamalı Doğrulama yapmak
Dilerseniz twitter tarafından yayınlanan bu video ile iki aşamalı doğrulamanın nasıl yapıldığını seyrederek de görebilirsiniz.


Teknoloji Manya Blog

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat