0 Yorum

Blogger Google+ Otomatik Paylaşma Özelliği

11:45
Blogger'ın gelişimi ve Google'ın kendi sosyal ağı Google Plus'ın da büyümesiyle bu iki platformun daha hızlı ve kolay çalışması kullanıcılar açısından oldukça elzem bir hal aldı.


Her bir blog yazısının çeşitli sosyal ağlarda takipçi ve okuyucularla paylaşılması ek bir zaman kaybı ve uğraşı, emek israfı getiriyor. Google'ın son duyurduğu Blogger & Goole Plus iş birliğinin en yeni özelliği ile artık blog yazarları paylaşımlarını diledikleri otomatik ya da elle Google+ sayfalarına ya da profillerine kolay ve zahmetsizce gönderebilecekler.

Öncelikle Blogger hesabınızın Google+ ile ilişkilendirilmesi gerekmektedir bunun için Blogger  hesabınıza giriş yaptıktan sonra Google Plus ile bağlamak istediğiniz blogunuzu seçin ve sol bölümde bulunan Google+ kısmına tıklayın buradan Google+ profili ile Blogger profilinizi yer değiştirerek blogunuzu Google Plus hesabınızla kullanmaya başlayabilirsiniz.


Bu ilişkilendirmenin bir çok avantajı mevcut örneğin Google+ sayfanızdaki yorumun otomatik olarak blogunuzda da görüntülenmesi sağlamak gibi. Eğer yukarıdaki basit işlemi yaptıysanız artık önünüzde beliren seçeneklerin ne işe yaradığına bakabiliriz.

Sağ üst bölümdeki seçeneklerde görülen üç kutuda yayınlarınızın nasıl paylaşılacağı ve yorum seçeneği mevcut. Eğer blogunuzda bir yazı paylaştıktan sonra otomatik olarak Google Plus sayfanızda yayınlanmasını isterseniz bizim boş bıraktığımız kutuyu işaretleyin. Otomatik yayınlaması yerine yazı/haberinizi yayınladıktan sonra çeşitli düzenlemeleri de yapabileceğiniz ilk resimdeki gibi bir paylaşım alanının belirmesini isterseniz "Yayınladıktan sonra paylaşma istemi" isimli kutucuğu tıklayın.

Her iki kutucuğu da boş bırakmanız durumunda yine kolay ve zahmetsizce paylaşım yapabilmeniz mümkün. Eğer blogunuz ve Google+ sayfanızı yukarıdaki gibi ilişkilendirdiyseniz blogunuzun "Kayıtlar" bölümüne gelebilir ve buradan paylaşmak istediğiniz yayının üzerine farenizi getirebilirsiniz bu sayede yayınınızın altında "paylaş" sekmesinin belirdiğiniz görebilirsiniz.
Bu sekmeye tıkladığınızda yazımızın en başındaki gibi bir paylaşım alanı çıkacaktır buradan istediğiniz düzenleme ve eklemeleri yapıp yayınınızı çok daha kısa ve kolayca paylaşmanız mümkün.

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat