56 Yorum

Samsung Galaxy Ace 2 Jelly Bean Türkiye Güncellemesi Çıktı

20:58
Samsung'un söz verdiği gibi  GALAXY Ace 2 (GT-I8160) akıllı telefon modeli için Jelly Bean sürümü resmi olarak yayınlandı.

Samsung Galaxy Ace 2 Jelly Bean Türkiye Güncellemesi Çıktı

Kies üzerinden indirme işlemini kolaylıkla yapmaya olanak sağlayan Samsung uzun süre beklettiği Türk kullanıcılara sonunda Galaxy Ace 2 için Jelly Bean'i sunmuş oldu.

GALAXY Ace 2 akıllı telefonunuzu bilgisayarınıza bağlamanız ve bilgisayarda kurulu Kies programının olması yeterlidir. LÜTFEN telefonunuzdaki önemli verilerin yedeğini Kies ile alın, güncelleme sırasında İnternet bağlantınızın ve güç yönetiminizin kesintisiz olması gerektiğini UNUTMAYIN!


Samsung Galaxy Ace 2 Jelly Bean Türkiye
Teknoloji Manya BLOG

56 Yorum:

  1. ilk başta ace 2 ısındı ve yavaşladı ama açıp kapatınca müthiş hızlı olmuş bu ya ayrıca ısınma da yok kesinlikle jelly bean yüklerin arkadaşlar

    YanıtlaSil
  2. iyi güzel ama çok şarj yiyior tekrar eski haline mi dönsem?

    YanıtlaSil
  3. kıes desteklemıyor dıyor başkan ya ?

    YanıtlaSil
  4. orijinal ace 2 romu kullanılmıyorsa telefonda, kies desteklemez.

    YanıtlaSil
  5. Bu durumun görülmesinde bir kaç sebep sıralayabiliriz.
    1- Ace 2 bölge ve dil ayarları Türkiye-Türkçe olması gerekmte
    >>Eğer Ace 2 yurt dışından temin edilmişse Kies Ace 2'de Türkiye için yayınlanan Jelly Bean güncellemesini göremez.


    2-Ace 2 sistem ayarlarını değiştiren harici gayri resmi Android sürümleri(ROM) yüklenmesi durumda Kies yine Ace 2 güncelleştirmesini göremez.

    *Bu durumlar mevcut değilse ve Ace 2'yi OTA yoluyla güncelleştirmeyi deneyebilirsiniz. Öncelikle Kies ile Ace 2'yi bağlayıp telefonunuzun veri yedeklerini alın.

    Daha sonra Şarjınızın %95-100 seviyesinde olduğunu teyit edip Kies bağlantısını kaldırın>> Ace 2 WiFi bağlantısını açın>> Ayarlar>> En alt kısımdaki "Cihaz Hakkında" >> Yazılım Güncelleştirme >> Güncelle kısmını tıklayın.

    "Yazılım güncelleştirme" ibaresinin altında "Sunucuya bağlanıyor" bilgisi ekranda belirecek. Hala Jelly Bean güncelleştirmesine ulaşamıyorsanız yukarıdaki maddeler veya bunlar gibi çeşitli sorunlar mevcut olabilir.

    YanıtlaSil
  6. orjinal rom nasıl yükleyeceğiz yardım lütfen

    YanıtlaSil
  7. Bahsettiğiniz işlem maalesef Kies ile yapılan Jelly Bean güncellemesi gibi bir iki adımlık basit kurulumdan oluşmuyor. En baştan Ace 2 orijinal rom kurulumu akıllı telefonunuzu işlevsiz "tuğla/brick" hale getirebilir.

    Şu an için orijinal rom yüklemesi işlemine yönledirme yapmamız doğru olmadığından bulunduğunuz bölgede Android akıllı telefonlar da ile ilgilenen "bilgisayar donanımı, teknolojik ekipman" desteği sunan yerlerden bire bire destek almanızı tavsiye ederiz.

    YanıtlaSil
  8. telefonum ace 2 kies yükledim gayet düzgün çalışıyor ama güncelleme göstermiyor bunun anlamı nedir beni aydınlatabilir misiniz ? harici rom falan da yüklemedim ilk aldığımda neyse o şekilde kullanıyorum telefonu...

    YanıtlaSil
  9. Öncelikle Kies programının son sürümünün kurulu olup olmadığını kontrol edelim! Bunun için Kies üst sekmeden Araçlar>>Tercihler>>Güncelleştir>>Güncelleştirmeleri Denetle
    kısmına gelin. Sonuç olarak aşağıdaki 1 nolu ek isimli görseldeki gibi "En son sürüm kurulu." uyarısı belirmeli. Eğer güncelleştirme mevcut uyarısı çıkarsa Kies'i güncelleyin.

    Daha sonra Samsung Ace 2'yi (varsa ekran kilidi açılmış bir şekilde!) bilgisayarınıza bağlayın, Kies cihazınızla bağlantı kurunca;
    Araçlar>>Üretici Yazılımı Yükseltmesi Ayarları>>(bu kısımda GT-I8160 belirmeli)Onayla kısmını tıklayın. (1 nolu ek ve 2 nolu ek görsellerine bakın)

    Hala güncelleştirme gerçekleşmiyorsa başka bir bilgisayarda Kies kurarak denemeniz gerekebilir. Sorunun devamı ya da çözümü durumda buradan geri bildirimde bulunmanız diğer okuyucularımız için de faydalı olacaktır.

    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  10. Bende ek resim 3teki gibi GT-I 8160 ifadesi çıkmıyor,boş çıkıyor telefonu göstermesi gereken bölüm. Sorun bu sanırım. Bunun çözümü nedir peki ? İlla ikinci bir bilgisayar mı edinmem lazım :)

    YanıtlaSil
  11. Elbette ki hayır :) civarınızda ikinci bir bilgisayar olması yeterli olabilirdi. Muhtemelen sizin Ace 2 telefonunuz ile bilgisayarınız(Kies) arasında bağlantı tanılama sorunu mevcut. Eğer Kies'iniz güncelse ki tek sorun model çıkmıyor demişsiniz o halde şunu denemeniz çözüm için faydalı olabilir.

    Ace 2 Ayarlar >> Uygulamalar >> Gelişim >> USB Hata Ayıklama Modu

    bu seçeneği işaretleyip tekrar ek resim 3 teki adımı kontrol edin.

    YanıtlaSil
  12. Olmuyor olmuyor olmuyor :) sanırım dediğiniz gibi başka bir pc de denemem gerekecek ki malesef şuan mümkün değil... Yine de ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  13. Yeniden başlatınca ısınma sorunu ortadan kalkıyor değil mi?

    YanıtlaSil
  14. çağrı özer26 Eylül 2013 13:21

    bende olmuştu kapattım pilini çıkartıp biraz beklettim sonra tekrar açınca ısınma olmadı. daha hiç ısınması ilk güncelledim zaman olmuştu bi tek

    YanıtlaSil
  15. kiesi nasıl pc ye yükleyecem

    YanıtlaSil
  16. yukledikten sonra garntiden yararlnayımu

    YanıtlaSil
  17. Samsung tarafından yayınlanan "resmi" güncelleme ve yükseltmeler akıllı telefon ve tabletleri garanti kapsamından "çıkarmaz". Jely Bean resmi olarak Türkiye'de sunuluyor. Ancak gayri resmi ROOT/ROM işlemleri garantiyi bozar. Bu yüzden güvenle Ace 2 Jelly bean yükseltemesini uygulayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  18. Elbette ki güncellemeden memnun kalmazsanız telefonunuzun fabrika ayarlarına dönebilirsiniz. Daha sonra tekrar karar değiştirip güncellemeyi yine yüklemek isterseniz bu da mümkün.

    YanıtlaSil
  19. Bu sorunu yaşayanlar olmuş ancak telefonunun pilini çıkartıp biraz bekleyince sorunu çözülen kullanıcılar var. Dilerseniz siz de deneyin telefonu kapatıp pilini sökün bir süre bekledikten sonra yeniden başlatın.

    YanıtlaSil
  20. Kies üzerinde güncelleme görnyr güncellemyi yapıyorum ama telfonda hiç bir değişiklik olmuyr. Telefon markası Samsung Galaxy ACE 2 lütfen yardım.

    YanıtlaSil
  21. Güncellemeden kastınız Kies programı mı yoksa Ace 2 mi? Eğer Ace 2 güncellemesi yapıyorsa Kies takip etmeniz gereken adımları belirtecektir.

    Güncelleme işlemi önce Jelly Bean dosyalarının indirilmesi ile başlar bunu Kies size zaten gösterir. Daha sonra bu dosyalar Ace 2'ye kurulur ardından telefon baştan başlatılır ve Jelly Bean tamamen kurulmuş olur. Siz de bu adımlar gerçekleşti mi?

    YanıtlaSil
  22. Otomatik hızlı firmware güncellemeleri için en son firmware indirin. dıyor firmware de türkiye yok ne yapmam lazım.

    YanıtlaSil
  23. kardeş ben fabrika ayarlarına döndürdüm fakat sadece dosyalar gitti andorid hala 4.1.2

    YanıtlaSil
  24. hayır bahsettiğiniz adımların hiçbiri gerçekleşmedi.

    YanıtlaSil
  25. Kies programında türkiye güncellemei görünyor başlatıyorum güncellemeyi ve hiç bir değişiklik olmuyor.

    YanıtlaSil
  26. Az önce tekrar denedim güncellemeyi şimdi bu sorunla karşılatım. 1.üretci yazılımı yükseltmesi ve başlatma durumuna getrmeyi tıklıyorum ve aşşağıda " GT-I8160" başlatma durumuna getirmeyi desteklemiyor.

    YanıtlaSil
  27. Galiba Samsung'un şikayet edilen sorunlarından birisiyle karşı karşıyasınız. Diğer okuyucularda da görüldüğü gibi bir kısmı Jelly Bean güncellemesini kolayca yükleyebilmişken bir kısmı sizinle aynı sorunu yaşıyor "Güncelleme" gerçekleşmiyor. Maalesef bu soruna İngilizce kaynaklara baktığımızda da yeterli çözüm bulamadık. Mevcut çözümler ise telefonunuz için "RİSKLİ" olduklarından buradan paylaşımda bulunamıyoruz.

    YanıtlaSil
  28. Fabrika ayarlarından kasıt, telefonun üretildiği haline sizin tarafınızdan döndürülmesi. Telefonun bünyesinde bulunan komut sadece sonradan yüklenen uygulama ve dediğiniz gibi dosyaları siler. Muhtemelen siz SamMobile'dan yükleme yaptığınızı belirtince cevap veren arkadaşımız önceki yüklemenizde Odin kullandığınızı düşünmüş olmalı.

    Fabrika ayarları için Android 2.3.6 GingerBread ROM'unu Sammobile'dan indirip Odin ile yüklemeniz gerekir. Bu işlem için yeterli bilginizin olması gerekiyor aksi takdirde Ace 2 hiç açılmayabilir. Riskli olduğu için tavsiye etmiyoruz, ancak YouTube dahil internette "Ace 2 Downgrade" olarak kaynaklara ulaşmanız mümkün. Fakat işlem hataya açık olduğu için "riskli" bunu tekrar hatırlatalım.

    Yakınlarınızda akıllı telefonlar için hizmet sunan servis, teknoloji merkezleri mevcut ise destek almanız daha sağlıklı olur.
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  29. Samsung buna bir çare bulabilecekmi sizce ? Bu ne saçmalık ya

    YanıtlaSil
  30. Samsung Kies'i sürekli olarak bu tarz aksaklık ve hatalardan dolayı geliştiriyor. Muhtemelen Ace 2 güncellemeleri nedeniyle kendisine gelen hata bildirimlerini dikkate alıp bu konuda yeni bir Kies güncelleştirmesini yayımlayacaktır.

    YanıtlaSil
  31. pili çıkardım geri taktım hala aynı çok kasıyor rehbere 15 saniyede giriyor 2.3.6 dayken olmuyor neden oluyor ki ?

    YanıtlaSil
  32. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. İnşallah en kısa zamanda düzeltirler.

    YanıtlaSil
  33. Samsung'un Ace 2 için yayınladığı Jelly Bean güncellemesi anladığımız kadarıyla özensiz ve yeterince kontrol edilmeden yayınlanmış bir güncelleme. Bir çok kişide çeşitli problemler olduğu açık. Ace 2 telefonunuzda yüklü herhangi bir uygulamanın güncellemesi mevcut ise ve siz telefonunuzdan Wifi/3G ile internete erişmek istiyorsanız muhtemelen takılma sorunlarıyla karşılaşmışsınızdır. Bunun sebebi mevcut uygulamaların güncelleme almak istemesi bir bakıma çakışma durumu gerçekleşiyor. Eğer güncellenmesi gereken uygulamalarınız varsa onları güncellemeniz Ace 2 deki kasmaları biraz da olsa giderecektir. Size aşağıdaki linkteki uygulamayı tavsiye edebiliriz. En azından düzenli kullanırsanız kasma problemini minimize edebilirsiniz. http://teknolojimanya.blogspot.com/2013/08/android-telefonlari-hizlandirmak.html

    Samsung Türkiye ekibinin burada yazılan sorunları görmesi çok iyi olur! Böylece ürünlerini bolca sattıkları Türk kullanıcılarının mağduriyetlerini gidermek adına geri bildirim alabilirler ve çözüme giden güncelleştirmeleri sunabilirler.

    Size de kolay gelsin diyoruz inşallah uygulama sorununuzu çözer.

    YanıtlaSil
  34. Arkadaslar guncelleme yaptk sonra fabrika ayarlarina geri donun cok hızlanıyor donerzseniz yqvqs olur andoroit 4.1.2 oluo geri donseniz tavsiye kesin yapinzum garanti

    YanıtlaSil
  35. hangi dilde yazdıysan!

    YanıtlaSil
  36. demekki ota hala gelmemiş gelme durumu var mı yoksa sadece kiese mı baglıyız,?

    YanıtlaSil
  37. Samsung bu konuda ayrıca bir bilgi vermiyor maalesef

    YanıtlaSil
  38. Merhabalar,
    kies üzerinden 4.1.2 android sürümünü yükledim ve gayet güzel çalışıyor. Hepimize hayırlı olsun..

    YanıtlaSil
  39. oğuzhan winchester11 Ekim 2013 13:18

    "yükseltme moduna dönüştürülemedi. lütfen daha sonra tekrar deneyin" arkadaşlar her türlü denemelerime rağmen hep bu hatayı alıyorum. telefon ekranında "download lütfen kapatmayın yazıyor" kies %100 olur 15dk bekliyor sonra bu hata çıkıyor kieste. telefonuda kapatıp açıyorum eski haline geliyor. fabrika ayarlarına dönüp denedim yine aynı. kartlı kartsız hatlı hatsız denedim olmuyor.

    YanıtlaSil
  40. Sorularımı cevapladığınız için teşekkür ederim.Odin olayını deneyeceğim inşallah olur.Olmassada kaderimde yokmuştur yapacak bir şey yok.Yinede önerileriniz için teşekkür ederim.Sizide uğraştırdım kusura bakamayın çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  41. Yardımcı olmak için yazıyoruz, kesinlikle uğraştırmadınız hatta diğer okuyuculara da cevap sağlamış oldunuz.

    Biz de teşekkür ederiz :)

    YanıtlaSil
  42. 2.3.6 ya dönmelisin.

    YanıtlaSil
  43. lan üye değiliz diye niye yardım etmiyosunuz biz insan değilmiyiz Akıllı bekleme varmı diye sorduk bi cevaplayın daha

    YanıtlaSil
  44. Çok ayıp :) yorumunuzu düzenledik; sorunuza gelince akıllı bekleme özelliği donanımsal bir özelliktir ve Ace 2 Jelly Bean güncellemesi ile mümkün değildir. Kısacası akıllı bekleme özelliği mevcut değil.

    YanıtlaSil
  45. Arkadaşlar interneti komşumla kulanıyorum kesilebilme ve kopma ihtimalinden korkuyorum .Güncelleme yaparken internet kesilse ne olur telefona ? detaylı şekilde bilgilendirirseniz sevinirim .teşekkürler

    YanıtlaSil
  46. Kies ile yükledim herşeyi yaptım başlatırken başlaya basıyorum işlem başarısız diyor.

    YanıtlaSil
  47. Admin sana çok teşekkür ederim.Odin olayını denedim ve oldu.İlk önce internetten I8160XXLH4_I8160OJVLH1_TUR adlı rom dosyasını indirdim ve telefona kurdum.Telefon Türkçe olarak açıldı.Sonra *#272*ımei# tuşladm CSC kodunu TUR yaptım ve telefonu kies e bağladım.Jelly bean güncellemesi geldi ve yükledim.Şu anda sorunsuz çalışıyor.Çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  48. Başardığınız için mutlu olduk teşekkürünüz için de ayrıca mutlu olduk. Hayırlı uğurlu olsun, keyifli kullanmalar.

    YanıtlaSil
  49. İnternet bağlantısı Kies'in Jelly Bean dosyalarını sunucudan çekmesi için gerekli olduğunu belirtelim. Eğer bu dosyalar çekilirken İnternet erişiminiz kesilirse sadece dosyaların çekilme işlemi yarım kalır. Yani güncellemenin bu aşamasında sorun yaşamazsınız.

    Ancak güncellemeyi yaptığınız Ace 2 ile bilgisayarınız dizüstü ise bataryasının dolu olmasını ya da masaüstü ise elektrik kesintilerinden etkilenmeyecek olmasını sağlamalısınız. Akıllı telefonu güncellerken en önemli sorun Kies vasıtasıyla yapılan güncelleştirmede Kies kurulu bilgisayarın güç kesintisi yaşamasıdır.

    YanıtlaSil
  50. teşekkür ederim ama güncelleme yapmadım telefon ağır çalışır kaldırmaz dedi telefoncu :(

    YanıtlaSil
  51. slm bu ace2 de 4.0.4 güncellemesi yokmu olursa daha iyi olmazmı nolur cevaplayın

    YanıtlaSil
  52. Ace 2 direkt olarak Android Ginbread 2.3.6 sürümünden JellyBean 4.1.2'ye yükseltilmiştir. Bu yüzden resmi olarak sadece bu iki sürüm Ace 2 ile uyumludur.

    YanıtlaSil
  53. bişey sorcam ace 2 8160 'ım var hangi siteden inrebilirim jelly bean i bide orjinal güncellemeye nasıl dönülür son bi soru memnunmusunuz

    YanıtlaSil
  54. tekrar nasl eski haline çevirebilirim ?

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat