2 Yorum

Amazon Fire Phone'un Teknik Özellikleri Fiyatı ve Çıkış Tarihi

13:19
İnternet'in devlerinden Amazon'un tabletlerinden sonra artık bir akıllı telefonu da var. Amazon'un yaptığı tanıtımda tüm yönleriyle ortaya çıkan Amazon Fire Phone isimli akıllı telefon tabiri caizse rakiplerine kök söktürecek fiyat ve özellikler ile geliyor.


Amazon Fire Phone


Dinamik 3 Boyutlu Görüntü Efektinin Keyfini Yaşatacak

E-ticaret siteleri arasında başı çeken Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos tarafından yapılan sunumla teknoloji severler ile buluşan Fire Phone'un en dikkat çeken özeliği ön yüzünde bulunan ve çok az güç tüketen 4 ayrı kızılötesi kamera ile gelen dinamik 3D perspektif özelliği. Kullanıcının göz ve baş hareketlerini takip eden Fire Phone bu sayede kullanıcının konumuna göre ekran yerleştirmesi yapabiliyor.

Amazon Fire Phone 3d

Sıkı İşlemci Gücü Tatmin Edici RAM

Dört çekirdekli 2.2 GHz işlemcinin yanı sıra 2 GB RAM ile ve de 32/64 GB dahili hafıza seçenekleri ile gelen Fire Phone fiyatı ile de "bedavadan biraz pahalı" dedirtecek cinsten. 32 GB'lık versiyonu sadece 199$ olan Amazon Fire Phone'un 64 GB'lık versiyonu ise 400$.
Amazon Fire Phone teknik

Ebatları bakımından bir çok kullanıcıyı memnun edecek şekilde boyutlandırılan Fire Phone 4.7 inçlik ekran ile büyük ekran fobisi olan kullanıcıları da cezbedecek. Rakipleri gibi tabletphone ebatlarında gelmeyen Amazon'un ilk göz ağrısı şimdiden çok olumlu tepkiler almış durumda.

Harika Resimler Çekebilecek Artık Samsung ve Apple Düşünsün

Arka kamerası 13 MP olan Fire Phone düşük ışıklı ortamlarda bile harika fotoğraflar çekebilecek şekilde tasarlanmış durumda. Amazon yetkililerin belirttiğine göre Fire Phone'un kamerası Galaxy S5 ve iPhone 5S'in kameralarından çok daha iyi performansa ve görüntü kalitesine sahip.

Amazon Fire Phone camera kamera

Firefly ile Her Şey Hakkında Bilgi Alınabilecek

Amazon Fire Phone firefly

Fire Phone ile gelen işletim sistemi Amazon tarafından tabletlerde de kullanılmış olan Fire OS. İşletim sistemini yerleşik uygulamalar ile daha da yetenekli hale getirmeyi başaran Amazon yeni akıllı cihazında Firefly isimli yerleşik uygulamayı kullanıcılarına sunacak.

Amazon Fire Phone firefly

Firefly uygulamasını Android ve iOS için halihazırda mevcut barkod okuyuculara ve Google Googles isimli uygulamaya benzetebiliriz.

Amazon Fire Phone camera buton kamera

Her iki ayrı uygulamanın ayrıca yaptığı işlemleri tümleşik halde yapabilen Firefly uygulaması Fire Phone üzerinde mevcut ilgili tuşa basılması sayesinde herhangi bir obje, ürün, kitap, TV programı hakkında anında bilgi sunabiliyor. X-Ray isimli uygulama ile de yetenekleri üst düzey hale geliyor.

Amazon Fire Phone xray

Ayrıca Firefly uygulaması Amazon mağazası ile de bütünleşik olarak çalıştığından hakkında bilgi alınan şeyleri anında satın alabilmek mümkün olabiliyor.

Sınırsız ve Ücretsiz Depolama Alanı

Amazon'un Fire Phone'u cazip kılmak adına sunacağı diğer bir müthiş özellik ise sınırsız fotoğraf depolama alanını ücretsiz olarak kullanıcılarına ayırması. 32 GB ile dahili hafıza sunacak en alt modeli bile artık fotoğraflar ile kullanılmak yerine daha fazla uygulama ile kullanılabilecek.

Amazon Fire Phone storage depolama

Mayday Mayday Bir Sonumuz Var Yardım Lütfen

Mayday isimli harika bir servis sunacak olan Amazon kullanıcılarına benzersiz bir teknik destek sağlayacak. Amazon çalışanlarının en fazla 15 sn içerisinde ilgili kullanıcıya videolu destek sunacağı bir alt yapıyı oluşturan Amazon bu yönüyle de üstün hizmet vermeyi vaat ediyor. Fire Phone sahiplerinin mobil ya da WiFi seçeneklerini kullanarak Amazon çalışanlarından videolu olarak teknik destek almaları mümkün olacak.

Amazon Fire Phone mayday

Eğlence Dünyasına 1 Yıllık Ücretsiz Katılım

Amazon'un Prime Eko sistemine 1 yıl boyunca reklamsız ve de ücretsiz dahil olunabileceği Fire Phone ile e-kitaplar, müzikler ve eğlence dünyasına dair bir çok unsur kullanıcılara sunulacak. Ayrıca Fire Phone'un yeni bir deneyim sunacak kulaklık seti de Dolby DigitalPlus ile eğlence dünyasının keyfini tümüyle yaşatacak.

Amazon Fire Phone headphones kulaklık

Amazon Fire Phone Çıkış Tarihi

Peki bu küçük harika ne zaman çıkacak? İşte kullanıcıları heyecanlandıran tarih 25 Temmuz. Ancak yalnızca ABD'de AT&T operatörünün müşterilerine özel olarak ilk bu tarihte çıkacak. Ardından akıllı telefon piyasasının egemen olduğu ülke ve bölgelerde alınacak olumlu tepkilere göre satışa çıkarılacak. 

Amazon Fire Phone Detaylı Teknik Özellikler:

  • Boyutlar: 139.2 mm x 66.5 mm x 8.9 mm
  • Ağırlık: 160 gr
  • İşletim Sistemi: Fire OS 3.5.0
  • İşlemci: 2.2 GHz 4 Çekirdekli Snapdragon 800 CPU, Andreno 330 Grafik İşlemci
  • Bellek:  2 GB RAM
  • Ekran: 4.7 inç IPS HD LCD Gorilla Glass ekran. 1280 x 720 çözünürlüğe sahip ve piksel oranı 315 ppi
  • Kameralar: 13 MP arka kamera ve 2.1 ön kamera
  • Dahili Hafıza: 32 GB ya da 64 GB seçenekleri
  • Pil: 2400 mAh batarya. Konuşma süresi 22 saat,  pasif bekleme süresi 285 saat, video oynatma süresi 11 saat ve de müzik oynatma süresi 65 saat
  • Portlar: Micro USB 2.0 ve kulaklık girişleri
  • Bağlantı: WiFi 802.11, Bluetooth 3.0, 3G ve 4G

2 Yorum:

  1. demek istenince ucuza başarılı telefon üretilebiliyormuş apple her yıl iphoneun önüne rakam koyup ısıtıp ısıtp aynı telefonu orasını burasını çekiştirerek büyütüp yenilik yaptığını sansın bize gelirse alabilirim ucuz ve güzel

    YanıtlaSil
  2. Ucuza başarılı bir telefon olmuş web sektörü içinde böyle bir paylaşımda bulunduğunuz için teşekkürler.

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat