Bir Yorum

Gmail Spam Engelleme

18:36

Gmail Spam Mailleri Kalıcı Engellemek

Gmail tarafından otomatik olarak tespit edilen bazı mailler Spam klasörüne otomatik olarak yönlendiriliyor. Zaman içerisinde Spam klasörü bu mailler ile dolmaya başlıyor ve mail hesabını sürekli kontrol edenlerin sürekli dikkatini çekerek sinirlerini bozan bir yer haline geliyor.

gmail logo

Bir çok mail uygulamasının istenmeyen mailleri ve gönderenleri "Engelle" özelliği sunmasına karşın Gmail'de bu özellik maalesef doğrudan kullanılamıyor. Ancak basit bir iki adımda kullanıcıları tam anlamıyla "taciz eden" mail adreslerinden kurtulmak mümkün.

İlk adımda Gmail hesabınızın sol alt bölümünden Spam klasörünüzü açın. Gelen kutunuzda görmek istemediğiniz maillere de bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

Gmail Spam Engelleme

Ardından gelen mail ya da maillerin kutucuklarına tik koyun. Sonrasında sol üst menüdeki "Diğer" sekmesini tıklayın. Açılır menünün en altındaki "Benzer e-postaları filtrele" sekmesine ilgili mail ya da mailler seçiliyken tıklayın.

Gmail Spam Engelleme block

Artık size sürekli olarak Spam mailler gönderen mail adresini açık bir şekilde görebileceğiniz aşağıdaki görseldeki gibi yeni bir ekran açılacak. Bu bölümde sayfanın sağ alt köşesinde bulunan "Bu arama ile filtre oluştur" sekmesini tıklayın.

Gmail Spam Engelleme block

Görüldüğü üzere mail sahibi İnternet kullanıcılarını canından bezdirmek için posta04 + 05 + 06 @mail ... diye uzayıp giden mailler alıyor. Ancak uygulayacağınız filtre sistemi ile "Gönderen" bölümüne aynı kullanıcıdan gelen mail dizilerini aynı anda dahil ederek tüm hesaplarını bloke edebilirsiniz.

Gmail Spam Engelleme block

Şimdiki ve son adımda ise önce "Sil" kutucuğuna tik koyun ardından da "Eşleşen ileti dizisine de filtre uygula" kutucuğuna tik koyun bu sayede candan bezdiren Spam kullanıcısının ilgili maillerinden kurtulabileceksiniz. Artık "Filtre oluştur" diyerek bu mail hesabından yeni Spam mailler almaktan kurtulmuş oldunuz. Dilerseniz Spam klasörünüzü boşaltabilirsiniz.

*Spam klasörünüze düşmeyen ve de görmek istemediğiniz diğer e-postalara da aynı işlemi uygulayabilir ve ilgili mail sahibinin maillerini görmekten böylece kurtulabilirsiniz.

1 Yorum:

  1. Androidhane TR22 Nisan 2015 10:43

    peki hem blog hemde forum sitem var , ikisini aynı hesabıma ekleyemiyor muyum?

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat