0 Yorum

Samsung Z Tizen Akıllı Telefonunun Arayüzü ve Uygulamaları [Video Haber]

19:53
Açık kaynak kodlu ve Linux tabanlı mobil işletim sistemi Tizen(Tayzın) kullanılarak Samsung tarafından üretlen ilk akıllı telefon Samsung Z detaylı inceleme videolarıyla görücüye çıktı.

Samsung Z Tizen

Samsung ve LG gibi iki akıllı telefon üreticisinin yanı sıra Intel ve Linux Vakfı tarafından da desteklenen Tizen mobil işletim sistemi geldiği son nokta ile rakipleri karşısında gücünü hissettirecek gibi duruyor. Yaz aylarında Rusya'da çıkacağı duyurulan Samsung Z model Tizen yüklü akıllı telefon ile mobil dünyası yeni bir kan ve rakip kazanmış olacak.

Henüz hangi fiyat aralığında çıkacağı belirlenmemiş olan Samsung Z için üreticisi Samsung Mobile tarafından arayüz ve model tasarımı üzerinde hala çeşitli geliştirmelerin devam ettiği bildiriliyor.

The HandHeld isimli bir blogda yer alan haberde Samsung Z modelinin prototipi kullanılarak bir video sunulmuş. Tizen işletim sisteminin arayüzünün belirgin olarak tanıtıldığı videoda göze çarpan ilk detay Samsung'un geleneksel arayüzü TouchWiz'in yeni işletim sisteminde form değiştirerek yer alması diyebiliriz.

Samsung Z Tizen

Web teknolojisinde çığır açan HTML5 destekli ön yüklü tarayıcı ile gelecek olan Tizen'in Web performansı ise uzmanlara göre takdir edilecek düzeyde.


Bildirim merkezinin Android ile neredeyse aynı olduğu görülen Tizen'in daha seri olduğu ise net bir şekilde görülebiliyor. Uygulama simge setinin daha çok Firefox OS'a benzediği Tizen'in her rakibinden bir şeyler kaptığını söylemek yanlış olmaz. Ancak patent ihlalleri konusunda oldukça sabıkalı olan Samsung'un Tizen yüzünden başının ağrıyıp ağrımayacağı ise henüz bilinmiyor.

Samsung Z Teknik Özellikleri

  • Tizen 2.2.1 İşletim Sistemi
  • 2.3 GHz dört çekirdekli ARM işlemci
  • 2 GB RAM
  • 16 GB Dahili depolama
  • 4.8 inç 1280x720 AMOLED Dokunmatik ekran
  • 8 MP arka ve 2.1 MP ön kamera
  • + Ayrıca bir çok sensörün yanında, Parmak izi tarayıcı ve Kalp Ritmi Sensör teknolojisinin de kullanılması bekleniyor.

Uygulamalar

Samsung tarafından Tizen işletim sistemi yüklü akıllı telefonlara ön yüklü olarak gelecek olan çeşitli uygulamaların yanında oluşturulacak geliştirici platformu ve uygulama mağazası ile Tizen her yönüyle Android ve iOS ile mobil arenada boy ölçüşmeye çalışacak.

Tizen Experts tarafından yayınlanan diğer detaylı bir video:

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat