0 Yorum

Microsoft Minecraft'ı Dudak Uçuklatan Rakama Satın Aldı

23:07
Elde ettiği satış rakamıyla, sahip olduğu çok geniş kullanıcı kitlesiyle dikkatleri üzerine çeken Minecraft'ın geliştiricisi Mojang stüdyosu Microsoft tarafından satın alındı.

Microsoft Minecraft

Daha önce satış görüşmeleri dedikodudan öteye geçmeyen bu hadise nihayet gerçekleşti. Microsoft bu satın alma için tam 2.5 milyar dolar gibi dev bir meblağı Mojang kurucularına ödeyecek. İnternet fenomenlerimizden birisinin de dediği gibi "Sen 3 milyar 750 milyon sen para çekmişsin sen bu parayı sen ne yapacaksın sen?! errrör" :D 


Windows Phone haricindeki tüm platformlarda halihazırda mevcut olan Minecraft'ı satın alarak Microsoft kendi platformunu canlandırmayı mı düşündü bilinmez ancak bu satın almanın çok ses getireceği ve daha şimdiden teknoloji dünyasının finans tarihine geçtiğini söylemek mümkün.

Microsoft Minecraft

Microsoft'un oyun konsolu Xbox'ın başındaki isim Phil Spencer'ın yaptığı açıklama ile gün yüzüne çıkan anlaşmanın detayları ise şöyle. Anlaşma 2015 yılının ilk çeyreğinde devreye girecek ve Mojang oyun stüdyosu Microsoft'a devredilecek. 

Oyun hiç bir platformda kısıtlamaya tabi tutulmayacak ancak Windows Phone'un yanı sıra PC ve Xbox'ta Minecraft'ın ek özelliklerle gelebileceği de düşünülüyor. Bu sayede kesenin ağzını açan Microsoft tüm platformlarda kitlesini daha da genişletmeyi hedefliyor.

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat