5 Yorum

LibreOffice 4.0

22:20

MS Office'ın En İyi Alternatifi

libreoffice 4
LibreOffice 4
                                   

Microsoft Office programlarının en popüler ve işlevsel daha önemlisi açık kaynak kodlu ve belki daha önemlisi ücretsiz alternatifi LibreOffice'in en son sürümü olacak olan 4.0 sürümü kendisini daha belirgin olarak göstermiş durumda.

Geçen aylarda iki nolu betası yayınlanan office programının geliştirilen özellikleri de gün yüzüne çıkmaya başladı. Çeşitli maddeler halinde sıralamak gerekirse:

1-Daha hızlı bir performans sunacak:

LibreOffice programını kullanarak açacağınız herhangi bir dosyanın çok daha hızlı yüklenmesi ve çalışmanızın akabinde daha hızlı bir şekilde kaydedilmesi mümkün olacak.

2-Baskı Filtrelemesi:

Bu sayede Microsoft Baskı ile yayımlanmış dosyaları LibreOffice'e aktarabileceksiniz ve Visio'nun 1.0 nolu sürümünden günümüze kadar gelen sürümlerinin de LibreOffice 4.0 tarafından destekleneceğini belirtelim.

3-Firefox Tema Kullanımı:

Firefox kullanıcılarını ayrıca memnun edecek bir geliştirme haberi de artık Firefox temalarının bir kaç adım sonrası LibreOffice 4.0'ün arayüzüne aktarılabilecek olması.

4-Ubuntu Unity Uyumluluğu:

Linux dağıtımı olan Ubuntu'nun arayüz olarak kullandığı Unity masaüstü ortamı ile çok daha entegre edilecek. Belirtelim ki LibreOffice yalnızca Linux ortamında değil aynı zamanda Windows işletim sisteminde de çalışmaktadır.

LibreOffice'ı denemek isterseniz tıklayın. Türkçe yayınlanmış en son kararlı sürümdür.
Eğer LibreOffice'e aşina iseniz ve 4.0 nolu beta sürümü denemek isterseniz tıklayın

5 Yorum:

  1. Oldukça başarılı bir office uygulaması. Boşuna MS'e para vermeye gerek yok indirin kullanın yazı için tşkr

    YanıtlaSil
  2. Tek geçerim...

    YanıtlaSil
  3. libre office yeterli oluyor genelde

    YanıtlaSil
  4. kingsoft office 2013 suite ücretsiz hem çok hızlı hem de tüm Windows office dosyaları ile tam uyumlu. evet libreoffice güzeldi ama geçildi artık çok çalışmalı libreoffice. bence kingsoft ücretsiz office indirin 50 mb bi şeydi üsteik çok da hızlı. bana göre ms officeden bile iyi yani

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat