0 Yorum

Microsoft Oyuncuları Oyunun İçine Dahil Edecek: IllumiRoom

15:23


Kinect ve IllumiRoom Birleşimi ve Oyundan Bir Oda

Microsoftt'un oyun konsolu olan Xbox'ın başarısı şirketi yeni projeler geliştirme yoluna itiyor. Bu projelerden birisi de çok ses getiren Kinect şüphesiz ki. Bilmeyenler için kısa bir bilgilendirme yapalım Kinect herhangi bir tuş takımı ve oyun koluna gerek kalmadan oyun oynayabilme şansı sunan bir aparat çok yakın tarihte PC için de çıkması muhtemel.

microsoft IllumiRoom xbox
Şimdilerde ise CES 2013'te tanıtıldıktan sonra hakkında pek bir bilgi verilmeyen yeni bir Microsoft projesi olan IllumiRoom isimli sanal gerçeklik projesinin yayımlanan videosu konuşulur oldu. Video açık bir şekilde gösteriyor ki gelecek temalı filmlerdeki gibi bir sanal gerçeklik bizlere çok uzak değil. Bir anda oyunun atmosferi içerisinde olmak artık yalnızca işitsel olarak değil aynı zamanda da görsel olarak mümkün olabilecek.

Yeni projenin adı illüzyondan çağrışım yapılarak seçilmiş çünkü ortada bir bakıma illüzyon mevcut; oyun odanızın duvarlarında cereyan ediyor.

Xbox'un son jenerasyonu olacak olan Xbox 720 ile birlikte çıkması beklenen IlluminiRoom muhtemeldir ki oyuncuların tutkuyla bağlanabilecekleri bir "oyun dünyası" sunacaktır.

IlluminiRoom ile ilgili olarak yayımlanmış olan son video:

   

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat