0 Yorum

Uyarı Verirken Şekil Değiştiren Telefon MorePhone

16:26

Esneyebilen akıllı telefonlara konsept ve prototip olarak çok kez denk gelmiş olabilirsiniz. Genel amaç daha "esnek" bir telefonu üretilebilir kılmak.

Ancak bu araştırma yazısına konu olan MorePhone esneyebilen telefonları biraz daha işlevsel ve esneyebilme özelliğini kullanan bir yapıya sahip olacak.

MorePhone gelen her türlü arama ve mesaj dahil olmak üzere akıllı telefonların size bildirim olarak sunduğu uyarıları esneyebilmesi sayesinde yalnızca ses ve titreşimle sunmakla kalmıyor aynı zamanda da şekil değiştirebiliyor.

MorePhone


Canada merkezli Queen Üniversitesi bünyesinde bulunan Human Media Lab'ta çalışan bilim insanları tarafından geliştiriliyor MorePhone. İsmiyle müsemma bir telefon aslında "telefondan daha fazlası" oluyor çevirisini yapınca. Gerçi günümüzde akıllı telefonlar, telefonların "alo" işlevinin çok ötesindeler halihazırda. MorePhone da bu işlevselliği bir adım daha öteye götürmek isteyen araştırmacıların ürünü.

Belki şekil değiştiren bir telefonun ilk izlenim olarak gereksiz olabileceğini düşünebiliriz ancak geliştiricilere göre cebimizde olduğu halde gürültülü ortam nedeniyle sesini, dikkat dağınıklığı oluşturan bir ortamda da titreşimini algılayamadığımız durumlar ortaya çıkabiliyor.
Çoğumuz bu durumu yaşamışızdır. MorePhone ile bu durumu çok rahat aşmak mümkün olabilir. düşünün ki cebinizde bir MorePhone prensibiyle çalışan telefon var ve gelen arama sonrası şekil değiştiriyor cebinizdeki bu hareketliliği ve vücudunuza yaptığı baskıyı algılayamamak çok daha güç hale gelecektir.

Biz fark edemesek bile cebimizin "şiştiğini, şekil değiştirdiğini" gören çevremizdekilerin "telefonun çalıyor-mesaj mı geldi?" diyerek bizi durumdan haberdar etmesi çok olağan olurdu herhalde. İnşaat sahaları gibi zorlu ve gürültülü ortamlarda çok faydalı bir ürün olabilirdi. Hem kırılmaya karşı esnemesi hem de bildirimlerden çok daha erken haberdar olmamamızı sağlamasıyla çok yararlı olurdu MorePhone.

Sistemin nasıl çalıştığına Human Media Lab tarafından yayınlanmış video ile bakabilirsiniz:

   
Teknoloji Manya Blog

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat