2 Yorum

Google'dan Dev Hizmet: Her Eve İnternet

16:25

Google Çıldırmış Olmalı!

Dünyanın bir çok ülkesi batı ülkeleri gibi gelişmiş olmadığı gibi bir çoğu da üçüncü dünya ülkesi konumundalar. Hal böyle olunca İnternet gibi erişim araçları oldukça lüks ve bu gibi hizmetlere ulaşmak da oldukça pahalıya mal oluyor.

Google Loon Project
Proje tanıtım fotoğrafı

İnternette  ve artık geliştirdiği projelerle -öreğin Google Glass- hayatımızda çok daha fazla yer edinmeye başlayan Google, bu sorunsalı çözmek adına önemli araştırma ve geliştirme uğraşı içerisindeydi. İnternete erişimin kısıtlı olduğu Afrika ve Uzak Doğu Asya ülkeleri gibi lokasyonlara da İnternet ulaştırmak adına Loon Projesi'ni başlatmış olan Google dünyaya yaptığı çalışmaların detaylarını sundu.

Google Loon Project
Herkese balon gücü ile İnternet

Araştırmaların uygulanabilirliğini denemek adına Yeni Zelanda'da yukarıda temsili görseli bulunan 30 adet internet balonu gökyüzüne bırakıldı. Yerkürenin 20 km yukarısında konumlandırılan balonlar yağmur bulutlarının yanı sıra hava sahasının da üzerinde olacaklar. Bu sayede kısmi uydular gibi dünyanın üzerinde İnternet balon ağı  kurmak mümkün olabilecek. Yetkililere göre veri hızı şu an için 3G hızında veya daha hızlı olacak.

Google Loon Project
Balonların İnternet Ağı

Balonlar, üzerlerinde bulunan güneş panelleri sayesinde İnternet veri akışındaki enerjisini karşılayabilecekler. Stratosferik rüzgar kuşağı sayesinde konumlandırma sağlayacak olan balonlar ana merkezden aldıkları sinyalleri gökyüzünde bir birleri ile veri alışverişi yaparak oluşturdukları İnternet ağından yerküre üzerindeki herhangi bir ev kullanıcısına İnternet hizmeti sunabilecekler.

İnsanların üçte ikisinin İnternet ulaşamadığını ve bunun klasik yöntemler olan kablo döşemek gibi çözümlemelerle yapmanın hem çok güç hem de masraflı olduğunu düşünürsek Loon Projesi oldukça önemli bir hal alıyor. Projenin öngörüldüğü gibi başarılı olması halinde dünyamızın üzerinde İnternet balonları uçuşmaya başlayacaktır.

Yapılan son çalışmanın videosu:

   
TeknolojiManya

2 Yorum:

  1. netten mağdurum15 Haziran 2013 18:16

    her ne kadar biz üçüncü dünya ülkesi olmasak da şirketlerin öüşteriler bakış açıları nedeniyle üçüncü dünya insanı muamelesi görüyoruz mesela benim netim sürekli kopar ben sürekli ararım onlar aynı martavalı okurlar.

    Google bize de gel nolur be :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla yav bak mesela bu yazıyı okurken bile kopar mı diye korktum

      Sil

 
Aç-Kapat