Bir Yorum

Civilization Online MMORPG İnternete Geliyor

14:47
Turn based yani sıra tabanlı/sıralı hamlelerle yönetilen oyunlar arasında başı çeken ve de oldukça sevilen 5 ayrı sürümünün yanında onlarca modu ve ek paketi çıkarılan Civilization strateji oyunu, İnternet tabanlı olarak MMORPG(devasa çok oyunculu rol yapma oyunu) formunda strateji severler ile bilhassa CIV oyunlarının tutkunlarıyla buluşacak.

Civilization Online MMORPG

Geçen yıl Güney Koreli XL Games oyun stüdyosu tarafından Civilization Online MMORPG duyurusu yapılmıştı. O günden sonra geliştirme çalışmaları devam eden Civilization Online oyunu ile ilgili bir tanıtım videosu ve çeşitli detaylar gelmiş bulunuyor.

Civilization Online Deyatlar

Detaylara bakacak olursak geleneksel CIV oyunlarından farklı olarak Civ Online'ın dört farklı medeniyeti içereceği bilgisi aksi bir durum olmazsa keinleşmiş durumda. Buna göre oyuncular bu medeniyetlerden birisini seçip çeşitli başlıklarda oyunu kazanma mücadelesi verecekler örneğin Uzay Yarışı gibi.

Civilization Online MMORPG

Medeniyetini uzaya çıkaracak kadar geliştirmek oyunu kazanmak demek CIV severlerin bildikleri bu oyun kazanma şekli Civ Online için de geçerli olacak. Oyuncunun seçtiği medeniyet dahilinde bir birimi temsil edecek olması aynı medeniyet içerisinde oyuncularla komşu olacağı ve iş birliği yapacağı, diğer medeniyetlerin oyuncuları ile de rekabet edeceği anlamına geliyor.

Kendi medeniyetiniz için komşularınızla birlikte "en medeni" ülkeyi kurmak ve yüceltmek için çalışırken rakip oyuncuların medeniyetlerini de zayıflatmak için stratejiler geliştirmek ve oyunu kazanmaya çalışmanız gerekecek.

Civilization Online MMORPG

Teknoloji medeniyetinizi "en medeni" yapabilmek için CIV oyunları için olmazsa olmazdır ki bu özellik Civ Online için de geçerli olacak. eğer Civilization oynuyorsanız sürekli yeni şeyler keşfetmek, yeni çağlar açmak ve ilerlemek zorundasınız. Rakiplerinizin teknolojilerini onlarla tanışıncaya kadar bilemeyeceksiniz bu yüzden sıkı bir şekilde yeni şeyler keşfetmek zorundasınız.

Civilization Online MMORPG

Aksi takdirde siz hala at üstünde koşarken düşmanlarınız tanklarla gelir ve sizi tarihe gömerler bu yüzden "en medeni" olmalısınız ve bombalarınız, uçaklarınız, gemileriniz, uzun menzilli roket ve hatta nükleer silahlarınızla CIV dünyasına hükmetmelisiniz. Ya da demokrasi mi getirmelisiniz demeliydik :)

Civilization Online MMORPG

Bu bağlamda teknolojiniz ve gelişmişlik düzeylerinize göre çeşitli çağların parçası olacaksınız. Antik, Orta Çağ, Rönesans ve Modern Çağ. Modernleşmiş rakiplerin hala Antik çağ düzeyindeki oyuncuları nasıl tarihe gömebileceklerini anlamak zor değil. Sanal olmayan gerçek insanlık tarihi bile bu durumun yığınla örneğiyle doludur.

Civilization Online MMORPG


Civilization oyunlarının en güzel özelliklerinden birisi olan "diplomasi" Civ Online için de vazgeçilmez olacak ve diplomatik ataklarla ön plana çıkmak mümkün olabilecek. Bu sayede parçası olduğunuz medeniyet içindeki en güçlü birim siz olabilirsiniz ve o medeniyetin başkanı olmayı da başarabilirsiniz.

Ama buna giden yol önce teknolojinizi geliştirmenize sonra askeri olarak güçlenip düşmanlarınıza "höt" deyince dilediğinizi yaptırabilecek "diplomatik güçlü el" olmanıza bağlı. Aksi takdirde onlar size "höt" der ve böyle birisini başkan yapmazlar. Bu satırları yazarken bir vakit meşhur bir dizinin parodi versiyonunda Ersin Korkut'un söylediği şu söz aklıma geldi "Aşiretin başına benim geçmem lazım" :)

Civilization Online MMORPG

Tabi ki "medeniyet" başına kolay geçilebilecek bir yer değil CIV oyunlarını oynayanlar bilir ki sanal zekalı düşmanlarla oynamak bile zorken, İnternet ortamında gerçek düşmanlarla mücadele etmek daha zor olacaktır. Fakat keyifli ve saatlerce oynanacağına hiç kuşku ve şüphe yok. Ücretsiz oynama modeli benimsenecek CIV Online MMORPG oyun severleri beklenti içerisine sokacaktır kuşkusuz.

Civilization Online Çıkış Tarihi:

Şimdilik Güney Kore için yayınlanması düşünülen CIV Online için Kuzey Amerika ve Avrupa için henüz bir plan mevcut değil ancak yapımcılar bu saatten sonra CIV severlerden gelecek yoğun istek ve beklentiyi karşılıksız bırakmayacaklardır ve en kısa sürede diğer bölgelerde oyunun kapsamına girecektir.

TeknolojiManya BLOG

1 Yorum:

  1. çocuklar niye ders çalışmıyorlar benim oynayasım geldi

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat