Bir Yorum

Ubi Interactive Kinect İle Tüm Yüzeyleri Dokunmatik Yaptı

13:17
Microsoft'un son dönemde adından en çok söz ettiren ürünlerinden birisi kuşkusuz "Kinect temassız kontrolör" birimi. Kinect'in bir çok alanda buna tıp da dahil kullanılabildiğine şahit olduk. Üzerinde sürekli çalışmalar yapılıyor olması Kinect'in sahip olduğu potansiyeli bizlere gösteriyor.

Ubi Interactive Kinect

Ubi Interactive isimli bir yazılım firmasının da Kinect üzerinde yaptığı çalışma oldukça dikkat çekti ve ses getirdi. Bir çok üreticinin -buna Kinect'in üreticisi Microsoft da dahil- uzun zamandır etkin bir şekilde kullanım sağlayacak "dokunmatik masaüstü bilgisayar" ve de bunun gibi dokunmatik yüzeyler üzerinde çalıştığını biliyoruz. Ubi Interactive ise Kinect'i kullanarak geliştirdiği Ubi isimli yazılımla uzun süredir yapılan bu araştırma ve geliştirmeleri direkt olarak aşmayı ve her tür yüzeyi dokunmatik ekrana çevirebilmeyi başardı.

Aslında Microsoft'un bunu yapabilmesi gerekirdi ancak Microsoft'un dev ve hantal yapısının uğraşması gereken daha fazla sorunu, geliştirmesi gereken başka ürünlerinin olduğunu düşününce neden "parlak fikirlerin" hep dışarıdan geldiğini anlayabiliyoruz.

Windows 8 ile uyumlu olarak çalışan Kinect Ubi yazılımını geliştirmek adına Windows ile uyumlu Kinect sensörünü birleştiren yazılım firması ortaya oldukça kullanışlı interaktif projektör çıkarmış durumda. Bu sayede klasik projektörlerin de kullanıcıyla daha etkileşim içerisine girmesi mümkün olacak ve belki diğer projektör üreticilerine de ilham verecek.

Ubi Interactive'in sitesinde çözünürlük ve müşteri desteği seçeneklerine göre 149 $ dan 1.149 $ lık bir fiyat aralığında satış etiketiyle kendisine yer bulan Kinect Ubi yazılımı alıcılarını bekliyor.

Kinect'in yüzeyleri dokunmatik ekranlara dönüştürmesine dair Ubi Interactive tarafından yayınlanan bir video ile daha fazla izlenim elde edebilmek mümkün. Günümüzde kullandığımız dokunmatik ekranlar gibi oldukça yetenekli bir şekilde çalışan sistem çoklu dokunmatik desteğini de doğal alarak verebiliyor

Videoda Kinect'in Ubi yazılımyla Projektöre dönüştürülmesinin herhangi bir iş toplantısını ne denli verimli hale getirebileceğini, diğer yandan slaytlar arasındaki geçişleri hızlandırarak zaman kazanılmasını sağladığını görebiliyoruz. Videoda "Angry Birds" gibi popüler bir oyunun başarılı bir şekilde oynandığını da gösteren firma yetkilileri Kinect'i nasıl başarılı bir dokunmatik projektöre dönüştürdürdüklerini göstermiş oluyorlar.

Kinect Ubi yazılımyla ilgili olarak yayınlanan video:

TeknolojiManya BLOG

1 Yorum:

 
Aç-Kapat