0 Yorum

Programsız YouTube Video İndirme Sitesi

14:07
Öncelikle bu yazıyı "yasal" olması kaydıyla indirme işlemlerinizi kolaylaştırması için yazdığımızı bildirmek isteriz.

YouTube dahil bir çok video seyretme sitesinin bünyelerinde barındırdıkları videoları indirmek için ek bir özellikleri maalesef bulunmuyor. Bu durumun en önemli sebeplerinden birisi de telif haklarının ihlalinin önüne geçmek. Ancak kamuya tüm yönleriyle açık videoların özellikle açık kaynak dünyasının parçası olan videoların da aynı muameleyi görüyor olması biraz sinir bozucu.
Programsız YouTube Video

YouTube ve muadili sitelere yüklenen ve hak sahibi/üreticisi/dağıtıcısı tarafından indirilmesinde sakınca görülmediği gibi Creative Commons(CC) ibareli yani bazı hakları dışında neredeyse tamamen kullanıcıların inisiyatifine bırakılan eserlerin indirilemiyor olması büyük bir eksiklik.

Bu yazımızda paylaşacağımız İnternet sitesi SaveFrom.net vasıtasıyla YouTube dahil bir çok video sitesinin yanısıra dosya barındırma siteleri Rapidshare, FileFactory gibi web sitelerinden de indirme işlemlerinizi basitçe ve zahmetsizce gerçekleştirebilirsiniz.

Programsız Video İndirme

Eğer YoTube üzerinde seyrettiğiniz bir videoyu anında indirmek isterseniz yapmanız gereken işlem oldukça basit. Adres çubuğunda yazan. www.youtube.com/ornekvideo kısma ekleme yapmanız yeterli. Aşağıdaki görsellerde ne yapmanız gerektiğine bakabilirsiniz.

İlk yöntem YouTube için geçerlidir yapmanız gereken adres satırınıza YouTube'dan önce "ss" yazmanız.

Programsız YouTube Video İndirme Sitesi

Bu işlem sonrasında indirme bölümüne otomatik olarak yönlendirileceksiniz. Kırmızı kutu içerisine aldığımız bölümden videonun desteklediği çözünürlük doğrultusunda size çeşitli indirme seçenekleri sunulacak. 

Programsız YouTube Video İndirme Sitesi

Şu ana kadar sunulan en yüksek çözünürlüğün 4K çözünürlüğü olduğunu gördüm. Çözünürlüğün artmasıyla indirme boyutun da artacağını hatırlatalım. 

İkinci yöntem ise aşağıdaki görselde yer alan listedeki yani savefrom.net tarafından desteklenen hizmetlerden kolayca indirme işlemi yapmanıza olanak veriyor.
YouTube Video savefrom

Yukarıdaki listede bulunan tüm siteler savefrom ile uyumludur telif hakkı sorunu olmayan tüm eserleri kolayca indirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey bu sitelerden birisinden indirmek istediğiniz içeriğin adresini kopyalayıp savefrom.net anasayfasındaki "Enter the URL, you want to donload from" yazan download bölümüne yapıştırmanız.

YouTube Video savefrom

Ardından "Download" bölümüne tıklayıp indirme linkinizin hazırlanmasını beklemek kalıyor. Tüm bu işlemlerin yanısıra otomatik indirme işlemi olanağı da sağlayan savefrom.net tarayıcı eklentisini de kullanıcılara sunuyor. İnternet tarayıcınıza kurulan eklenti sayesinde popüler video sitelerinden ve yukarıdaki listede bulunan sitelerden tek tıklama ile içerik indirebilirsiniz.

YouTube Video savefrom

Savefrom Helper adıyla sunulan eklenti aşağıdaki görselde bulunan tarayıcıları desteklemektedir.

YouTube Video savefrom browser

Norton Safe Web tarafından da güvenli olarak işaretlenen Savefrom Helper eklentisini indirmek isterseniz:

Savefrom Helper İndir

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat