0 Yorum

Hattınız Başkası Üzerineyse Dikkat!

15:49
Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)'nın geçen yıl başkası üzerine kayıtlı hat kullanan GSM operatörü kullanıcılarına verdiği bir yıllık süre 1 Ekim 2013 tarihinde doluyor. Hattınız sizin adınıza kayıtlı değilse ve kullandığınız hattı üzerinize almak istiyorsanız bu işlemi hat sahibi olmaksızın yapabileceğiniz son gün 1 Ekim 2013.

turkcell avea vodafone sim kart

Uzun süredir devam eden hat sahipliği taşıma işlemi BTK'nın düzenlemesine göre kullanılan hattı kolayca adınıza kayıt ettirebilmenize olanak veriyordu. Bu düzenlemeye göre kullandığınız hattın GSM operatörüne göre TURKCELL, Avea veya Vodafone iletişim merkezlerine yanınızda kullandığınız ve başkası üzerine kayıtlı olan hat ile birlikte kimliğinizle gidip hattı üzerinize alma işlemi son iki gün içerisinde hat sahibi olmadan yapabilirsiniz.

İlk başlarda ücretsiz olması kararlaştırılan bu işlemden doğan vergi ve diğer masraflar GSM operatörü tarafından karşılanıyordu. Ancak yakın zamanda bu yürütme durduruldu ve hat sahipliği taşıma işlemi için artık GSM operatörünüz 39 TL'lik ek ücret talep ediyor. BTK'nın sitesinde 39 TL ek ücrete dair herhangi bir bildiri olmamasına karşın özellikle gördüğümüz TURKCELL bayilerinde bu ücretin, işlemin en başında kullanıcılara belirtildiği oldu.

Hattınızı kendi başınıza hat sahibi olmaksızın taşırsanız 1 yıl boyunca mevcut GSM operatörünüzün dışında diğer operatörlere geçiş yapamayacaksınız. Ancak kullandığınız hattın sahibi ile birlikte iletişim merkezine gidip hattı kendi üzerinize alırsanız 3 ay sonunda mevcut operatörünüzü değiştirebilirsiniz. Turkcell iletişim merkezi çalışanının belirttiğine göre BTK uygulaması bu yönde.

1 Ekim 2013 sonrasında ise hattınızı tek başınıza üzerinize alma şansınızı kaybediyorsunuz. Bu tarihten sonra hat sahibi ve siz birlikte bu işlemi yapmak durumundasınız. Diğer yandan 1 Ekim öncesi işlem yapıp hat sahibinin rızası dışında hattı kendi üzerine alanlara karşı BTK 1 Ekim 2014 yılına kadar hat sahipliği değişikliğine itiraz etme hakkı veriyor.

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat