Bir Yorum

Valve Steam Machines Gamepad Göründü

19:02
Valve'ın son günlerde sürekli yeniliklerle gündeme gelmesini sağlayan bir başka yenilik daha. Steam Machines Kontrolör/Gamepad oyun severlere prototip olarak görselleriyle sunuldu.

Valve Steam Machines Gamepad

Steam OS ve Steam Machines ardından bu kez de yeni konsolunun oyun kolunu tanıtan Valve sürekli olarak sürpriz yapmaya devam ediyor. Tanıtılan oyun kolu standart oyun kollarına özellikle de Xbox gamepad'ine benzese de biraz daha yakından bakınca çok farklı olduğu görülüyor.

Valve Steam Machines Gamepad

Steam Box oyun kolunun sağ ve sol bölümlerinde daire şeklindeki kısımlar trackpadler. Valve'ın belirttiğine göre oyun kollarında hiç görmediğimiz ve alışık olmadığımız bu bölümler bir bilgisayarda oynanacak mouse destekli oyunların Steam Machines/Box konsolu ile oynanmasını keyifli hale getiriyor.

Valve Steam Machines Gamepad

Steam Machines kontrolörünün hemen ortasında büyükçe bir  yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran görülüyor.  Oyuncular bu bölümden yön değiştirme ve karakter kontrol gibi işlemlerin yanı sıra oyun içi harita gibi bölümler arasında geçişlerin kolayca yapılmasını da sağlayacak. Dokunsal geri bildirimin de mevcut olacağı Steam Box oyun kolunda toplam 16 adet tuş bulunacak. 

Valve Steam Machines controller

1 Yorum:

 
Aç-Kapat