0 Yorum

Mobiett İETT Resmi Uygulaması İndir

23:57
Akıllı telefonların ve tabletlerin hayatımıza girmesiyle birlikte günlük işlemlerimizi bu cihazlar ile kolayca yapabilmemiz mümkün hale geldi. Özellikle pratik ve etkin uygulamalar sayesinde eskiden uzun zaman harcadığımız bir çok işi kısa sürede ve kolayca yapabilmek akıllı telefon ve tabletler ile işten bile değil.

İstanbul gibi yoğun, kalabalık ve keşmekeş arz eden şehirlerde ulaşım başlıca sorunlardan birisi. Bu şehirde doğudan batıya gitmek için harcanan zamanla Avrupalılar ülke ülke gezebiliyorlar :). Hal böyle olunca toplu taşıma araçları gibi modern çözümlere oldukça ihtiyacımız olduğunu görüyoruz; adımlık mesafeleri dahi özel aracıyla gidenler lütfen trafikten çekilin lütfen ama..!

Mobiett İETT

Akıllı telefonlar demiştik, uygulamaları ile hayatımızı kolaylaştıran bu ca'nım cihazları İstanbul koşuşturmasında da yardımcı araç olarak kullanabildiğimiz bir çok alan mevcut. Bunlardan başı çeken "ulaşım" hizmeti adına İETT tarafından resmi olarak Mobiett isimli bir uygulama Google Play ve Apple iTunes'da kullanıcılara sunulmuş durumda.

İETT otobüsleri için resmi olmayan bir çok uygulamayı bu uygulama mağazalarında bulmak mümkün ancak gayri resmi oldukları için bir çok detayı veremiyorlar örneğin anlık otobüs konumu gibi. Mobiett sayesinde hatların detaylarını, geliş-gidiş yönlerini, durakları, ve en önemlisi otobüsün mevcut konumunu görebiliyorsunuz.

Mobiett ile birlikte etkili, kullanışlı ve güzel bir uygulama ortaya çıkmış durumda kesinlikle resmi olmayan diğer uygulamalardan herhangi birini kullanmış olanlara tavsiye ediyoruz. İETT Genel Müdürlüğü bu uygulama için İstanbulluları çok bekletti ancak beklettiğine de değdi diyebiliriz.

Mobiett İETT uygulama

Bulunduğunuz duraktan hangi hattın geçeceğini ve ne kadar süre sonra oradan geçeceğini Mobiett ile bilmek oldukça kolay. İETT Genel Müdürlüğünün toplu ulaşım bilgi ağını kullanan Mobiett isimli ulaşım uygulaması verilere anlık ulaşıyor ve beklediğiniz hattın en yakınınızdaki duraktan geçip geçmediğini ya da ne kadar süre sonra oraya varacağını bildiriyor, bir bakıma yenilenen İETT duraklarındaki sistem gibi. Mobiett isimli uygulamanın en keyifli kısmı ise beklediğiniz hattın duraktan geçmeden önce o hat için ve durak için oluşturduğunuz alarm sayesinde önceden bilgilendirme yapması olmuş.

Tebrikler İETT ancak çökme ve takılma gibi sorunların da çözülmesi gerekiyor. Android akıllı telefon ve tabletlerin bir çoğunda çalışan Mobiett için cihazınızın Android 2.2 ve üzeri olması yeterli ancak durum iOS cihazlar için durum böyle değil zira Mobiett yalnızca iOS 6 ve sonrasına destek veriyor. Hatırlatalım uygulamayı kullanabilmek için İnternet bağlantınızın olması gerekiyor; aslında İETT yetkilileri sık kullanılan hatlar için çevrimdışı hat saat bilgilerini İstanbullulara sağlayabilirdi bu da Mobiett için bir eksik ancak geliştirilebilir ve eklenebilir bir özellik.

Mobiett isimli uygulamayı indirmek için:


0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat