0 Yorum

Windows 8 Uygulama Güncellemesi Nasıl Yapılır

17:51
Microsoft'un Windows 8 devrimi, Windows deneyimimizi keyifli hale getirip bir çok noktada işlemlerimizi kolaylaştırsa da önceki sürümlere göre Windows 8 Metro'nun benzersiz arayüzünün açılışta karşımıza çıkıyor olması ve de masaüstüne ulaşmanın bir çok kullanıcı için kabus olması nedeniyle Windows 8 bünyesinde bulunan ya da Windows Mağazasından edindiğimiz uygulamaların güncellenmesi bile bazen çok zorlaşabiliyor.

Windows 8 Uygulama Güncelleme

Başlat menüsüne Windows 8.1 ile gelecek hafta resmi olarak kavuşacak olan kullanıcıların büyük bir kısmı o günü iple çekiyorlar. :) İple çekmeye sebeplerden birisi olarak, girişte de belirttiğimiz gibi en basit işlemlerden birsi olan uygulama güncelleştirme işleminin bile bugünkü haliyle Windows 8'de kolayca yapılamıyor olmasını örnek verebiliriz. Okuyucuların son dönemlere sorduğu sorulardan birisi Windows 8 uygulamalarının güncelleştirmesi olunca bu soruya kayıtsız kalmak olmaz dedik kısa bir yol tarifi hazırlamak istedik. 

Peki Windows 8 uygulamaları nasıl güncelleştirilir?


Uygulamanızın güncellenmesi gerekiyor. Bu uygulamayı kullanmaya devam etmek için, Windows Store'dan en son sürümü alın. Güncellemeyi al.

Öncelikle Windows'un aşağıdaki görselde de görüldüğü üzere sizi, herhangi bir uygulamayı kullandığınızda "güncelleme mevcut" uyarısıyla yönlendirmesi gerekir ya da Windows 8 metro arayüzündeyken "Windows 8 Mağazası"nın sağ alt köşesinde belirli sayıların görünmesi gerekir. Bu durumlar gerçekleştiğinde bilmelisiniz ki güncellenmesi gereken uygulamalarınız var demektir.
Windows 8 Uygulama Güncelleme
Bu uyarıyı gördükten sonra metro arayüzündeki "Mağaza" uygulamasının sağ alt bölümündeki rakam(lar)a tıklamanız gerekiyor. Aşağıdaki görselde sarı kutucuk içerisine alınmış olan 21 sayısı bilgisayarda mevcut Windows 8 uygulamalarının güncelleme sayısına denk geliyor.

Windows 8 apps update

Benzer bir şekilde Windows Store'da gezinirken sol üst köşede güncellenmesi gereken uygulamaların "Güncelleştirmeler" bölümden sunulduğunu fark edeceksiniz. Bu bölüme tıklamanız gerekir.

Windows 8 uygulamaları nasıl

Artık güncellenmesi gereken Windows 8 uygulamalarınızı görebilir, hangilerinin güncellenip güncellenmeyeceğini seçebilirsiniz. Tüm uygulamalarınızın güncellenmesini isterseniz aşağıdaki görselde mavi kutu içerisine alınmış bölümden "Tümünü Seç" diyebilirsiniz eğer belirli uygulamalarınızı güncelleştirmek istiyorsanız bu kez de "Temizle" kısmını tıklayıp üst menüden dilediğiniz uygulama üzerine tik koyarak güncelleme işlemine geçebilirsiniz. 

Windows 8 Uygulama Güncelleme

Son olarak "Yükle" seçeneğini tıklamanız yeterlidir. Bundan sonra işlemler Windows Store tarafından otomatik indirme ve yükleme ile gerçekleştirilecektir. 

Windows 8 Uygulama teknoloji

Yukarıdaki görseldeki gibi karşınıza çıkacak olan bu ekran güncellenen uygulamalarınızın işlem sırasını gösterir. İndirilen ve bekleyen uygulamalar görülmektedir. Bütün işlemler bittiğinde aşağıdaki görseldeki gibi bir ekran karşınıza çıkacak.

Windows 8 Uygulama apps

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat