0 Yorum

Lenovo OneKey Recovery Kullanımı Resimli Anlatım

17:58
Lenovo firmasının son yıllarda bilgisayarlarında standart haline getirdiği kurtarma/onarma yöneticisi One Key Recovery isimli programın nasıl kullanıldığı basit adımlarla gösteriyoruz. Oldukça işlevsel ve de kolay kullanıma sahip olan OneKey Recovery isimli program sayesinde Windows işletim sisteminizi olası çökme, virüs ve zararlı bulaşmalarına karşı basitçe yedekleyebilir sonrasında da yedek üzerinden onarma/kurtarma işlemlerini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Biz bu yazımızda Lenovo OneKey Recovery 8 isimli programın Windows 8 için kullanılan sürümü ele alacağız ancak OneKey Recovery 7 için yapılan işlem yönergeleri de benzerlik göstermektedir.

Öncelikle yedek almak için iki yol olduğunu belirtelim. İlki, sabit diskinizde ayrılmış bir sürücü sayesinde gerçekleşiyor zaten Lenovo bu bölümlendirmeyi bilgisayarları satışa sunmadan kendisi yapıyor. OneKey Recovery'i çalıştırdığınızda "Varsayılan Yol"a yedekle seçeneğini görüyorsanız ve yedekleme konumunda D: sürücüsü(başka bir harf de olabilir) gibi ek bir sürücü beliriyorsa, Lenovo bilgisayarınızda yedekleme için ayrılmış bir bölüm olduğundan emin olabilirsiniz.

Biz ise Lenovo'nun ayırdığı bu bölümlendirmenin dışında olası bir silinmeye karşı harici HDD kullanarak Lenovo bilgisayarın işletim istemi yedeğini alacağız. Eğer Lenovo bilgisayarınız yeni ise ilk iş temiz bir yedek almak olmalıdır yok eğer uzun süredir kullanmanıza karşın yedek almadıysanız antivirüs taramasını yapıp yedekleme işlemine geçmeniz daha sağlıklı olacaktır.

OneKey Recovery İle Yedek Alma İşlemi

Lütfen öncelikle yedekleme için kullanacağınız harici HDD belleğinizdeki diğer dosyalarınızın silinmemesi için yeni bir bölümlendirme yapın(yeni bölümünüzün boyutu bilgisayarınızın yedeğine bağlı olarak değişecektir). Ardından OneKey isimli programı çalıştırın.

Lenovo OneKey Recovery


Daha sonra yukarıdaki görselde de görülen "Sistem Yedekle" bölümü tıklayın. Tıkladıktan sonra program size şu uyarıyı verecek:
Sorunsuz bir şekilde tamamlanması sağlamak için yükleme işlemi sırasında açık olan tüm Windows uygulamalarını kapatmanız önerilir.
Lenovo OneKey Recovery kullanımı

Sisteminizi yoran programları kapattıktan sonra "Tamam" kısmını tıklayın. Bir sonraki adıma geçmiş olduk. Şimdi de OneKey Recovery yedeklemesinin HDD üzerinde açtığımız yeni bölüme yüklenmesi için aşağıdaki görseldeki gibi "Hedef Seç" bölümüne gelip "Sabit Disk veya Taşınabilir Sabit Sürücü" kısmına tıklayın.

Lenovo OneKey Recovery anlatım

Bu bölümde harddiskinizde yedekleme için ayırmanız gereken boyutu görebilirsiniz eğer yetersiz disk kapasitesi uyarısı alırsanız yeni bölümünüzün boyutunu arttırmanız gerecektir.

Son olarak tüm adımları gerçekleştirince OneKey Recovery, Windows 8 işletim sisteminizin yedeğini harici HDD belleğinizde ayırdığınız yeni bölüme kaydedecektir. İşlem yedek boyutuna göre 10-20 dakika sürebilmektedir. 

Lenovo OneKey Recovery

Bu yedeği olası bir işletim sistemi sorununa(virüs, yavaşlama, çökme vs.) karşı saklamanız gerekir. Herhangi bir kurtarma işlem sırasında harici HDD yedeğini OneKey Recovery aracılığıyla kullanabilirsiniz. Bunun için OneKey Recovery ana ekranında "Sistem Kurtarma" bölümüne tıklamanız yeterlidir. Lenovo modelinize göre başlangıçta recovery tuşuna basmanız ve uygun gördüğünüz işlemi yapmanız yeterlidir.

windows 8 format

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat