0 Yorum

Firefox OS Panasonic Akıllı Televizyonlara Gelecek

12:42
Mobil arenada varlığını hissettirmeye başlayan ve daha şimdiden Güney Amerika ülkelerinde oldukça popülerleşen Firefox OS büyük bir ortaklık ile oturma odalarına da girecek.

Elektronik üreticisi Panasonic ve Mozilla'nın yaptıkları anlaşma çerçevesinde yeni nesil Panasonic akıllı tvler HTML5 tabanlı hafif ve işlevsel Firefox OS yüklü olarak gelecekler. Panasonic yetkililerinin bilhassa Firefox işletim sistemini istemelerinin başlıca sebebi mobil işletim sisteminin HTML5 tabanlı olması ve haliyle web teknolojilerine diğer işletim sistemlerinden çok daha uygun olması etken olmuş durumda.

Firefox OS Panasonic Smart TV Akıllı

Bu sayede kullanıcı odaklı ve kişiselleştirilebilme etkinliği daha yoğun olan bir arayüzü kullanıcılara sunmayı planlayan Mozilla ve Panasonic ikilisi İnternet içeriğinin televizyonlarda daha verimli kullanılmasını sağlamak istiyorlar. Diğer yandan Panasonic ve Mozilla ekipleri geliştiricilere de açık kapı sağlayacaklar ve  geliştirilen bağımsız uygulamaların Panasonic Smart TV'lerde kullanılabilmesini temin edecekler. Bu sayede Firefox OS yüklü akıllı telefon ve tabletlerin yeni nesil Panasonic akıllı tvler ile etkileşimi ve kullanıcı memnuniyeti oluşturulmaya çalışılacak.

Mozilla'nın Asya operasyonlar ve mobil cihazlar başkanı Dr. Li Gong şöyle diyor:
Gördüğümüz kadarıyla bir çok partnerimiz Firefox OS'u ve açık Web teknolojilerini detekliyorlar. Firefox OS akıllı ekran çözümleri için Web standartlarının pekişmesine yardımcı oluyor.
Anlaşılan taraflar bu ortaklıktan şimdilik memnun görünüyorlar. Panasonic, Firefox OS yüklü yeni nesil akıllı televizyonlarını ne zaman çıkaracağına dair net bir bilgi vermese de 2014 yılında oturma odalarında bu televizyonların yer almaya başlaması bekleniyor. Rakiplerine karşı çok daha etkin ve kullanışlı bir tercih yapmış olan Panasonic, Google'ın Android işletim sistemini derleyen diğer TV üreticilerine karşı pazarda nasıl bir başarı sağlayacak bakalım.

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat