0 Yorum

Trafi App ile Trafik ve Otobüs Nerede Derdi Bitecek

14:26
Trafi AppModern hayatın en önemli olumsuz getirilerinden birisi olan ve İstanbul gibi mega kentlerin tam anlamıyla "baş belası" konumundaki "trafik keşmekeşi" bu şehirlerde yaşayanların hayatlarının zoraki birer parçası olmuş durumda. Trafiğin İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerimizde çeşitli önlemlerle azaltılmasının istenmesi metrobüs, Metro, otobüs gibi toplu taşıma araçlarına yönelimi elzem kılıyor. Ancak mega kentlerde bu denli büyük ulaşım ağı olması da en verimli ve kısa süren yolculuk konusunda yardım almayı gerektiriyor.

Neyse ki teknolojinin hızla ilerleyişi sayesinde trafik gibi büyük bir oluşum da organize edilebilir hale gelmeye başladı. Ülkemizde hizmet sağlayıcısı olmak üzere olan TRAFI isimli ulaşım uygulamasına bu vesileyle değinmiş olacağız.

Trafi App

Litvanya merkezli bir anlık trafik hizmet sağlayıcı olan TRAFI ülkesinde oldukça yaygın. Toplam 3 milyon nüfuslu ülkede bile aylık 300 bin tekil kullanıcı TRAFI isimli uygulamayı kullanıyor bu sayede trafik hengamesinden sıyrılmayı başarıyor.

Türkiye pazarına da girmeye karar veren Litvanyalı yetkililer 500 bin dolarlık bir tohum yatırım fonu almayı başarmışlar. Türkiye'de ulaşımda önemli bir yer edinmek isteyen TRAFI yönetimi  bu tohum yatırım sayesinde altyapı çalışmalarını başlatmış oldu. Trafi ceosu Martynas Gudonavicius Türkiye pazarına oldukça önem verdiğini belirtiyor.

Nokia Haritalar bölümünün eski sorumlusu Sylvain Grande’yi de ekibine katan TRAFI uygulaması hem web üzerinden hem de Android ve iOS yüklü akıllı telefon & tabletlerden hizmet verecek. Türkiye'de öncelikle İstanbul, Ankara ve İzmir şehirlerinde pilot uygulama konumunda hizmet verecek TRAFI APP kısa süre içerisinde tüm Türkiye'de hizmet vermeye başlayacak. 

Trafi App

Şu an için hala Beta çalışması devam eden ve stabil sürümünün gelişimi tamamlanmak üzere olan Trafi App'ın herhangi bir aksama olmaması halinde 15 Ocak'ta lansmanı yapılacak.

   + Tavsiye Yazı: İETT Mobil Uygulaması

Trafi App Uygulamasının Özellikleri:
  • Rota/Güzergah arama
  • En yakın durakların harita üzerinde interaktif sunumu
  • Metrobüs, otobüs, vapur, tramvay ve metro tarifeleri
  • Gerçek zamanlı bilgi
  • Otobüs hareketlerinin gerçek zamanlı sunumu 
  • Bir sonraki toplu taşımanın geliş saati 
  • Favori duraklar – hızlı erişim için sık kullandığınız güzergah ya da durakları kaydedebilirsiniz.
Beta aşamasındaki web uygulamasını denemek isterseniz tıklayın

Trafi App


TRAFI Uygulamasını Beta olarak akıllı cihazınızdan test etmek isterseniz:

Trafi App

Android:

Beta uygulamayı yüklemek için:


iOS 7:

  • Cep telefonu ya da tabletinizden web adresine girin ve orada belirtilen adımları takip edin. 
  • Kayıt işlemi bitince kayıt olduğunuz e-mail adresini info@trafi.com‘a bildirin. 
  • Onayınız geldikten sonra beta test uygulamasınıı kullanabilirsiniz. 

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat