7 Yorum

Yerli Twitter Ahsar

01:03
Ülkemizde erişime engellenen Twitter'ın ne zaman açılacağı bilinmese de kapalı kaldığı sürede yeni bir girişimcilik örneği gün yüzüne çıktı.
Yazı güncellenmiştir, güncelleme bilgisi yazı sonundadır.

Yerli Twitter Ahsar

Tamamen yerli yapım Twitter diyebileceğimiz Ahsar.com sitesi sosyal medya severlere kapılarını açtı. Twitter'ın bire bir benzeri olan Türk yapımı Ahsar, kelime anlamı olarak Osmanlıcada "çok kısa, özet"e karşılık geliyor.

Üye olurken biraz zorluk çekebileceğinizi belirtelim, ancak yazılımı öylesine stabil ki Ahsar'ın sloganın gibi "tüy kadar hafif" bir site ortaya çıkmış. Şu an için site yapımcılarıyla iletişime geçilebilecek bir kanal olmaması eksiklik olarak gözümüze çarptı. Zira blog adına açtığımız hesaba giriş yapamıyoruz ve bu sorunu iletebileceğimiz bir adres maalesef yok.

Yerli Twitter alternative Ahsar alternatif

Ne diyelim, oldukça başarılı bir girişim olan Ahsar'ın ülkemizde popüler hale gelmesini ve Twitter'ın yerini almasını dileyelim. Şimdilik bir avuç üyesi bulunan Ahsar.com'da siz de bir hesap açabilir ve en akılda kalıcı kullanıcı adlarıyla ilklerden olabilirsiniz.

Güncelleme: Ahsar yetkilileri kısa süre içerisinde oluşan sorunumuzu giderdiler ve şu an blogumuz ahsar.com'da @TeknolojiManya adıyla yayın yapabiliyor. Ayrıca üye olurken oluşan sorunlar da giderilmiş durumda. Herhangi bir sorun oluşması durumunda ahsar@ahsar.com adresinden site yönetimi ile irtibata geçebilirsiniz.

7 Yorum:

  1. aliim turnagöz3 Nisan 2014 14:37

    ben başarılı buldum açıkçası. maksat twitleşmekse elin adamını zengin edeceğimize kendi adamımızı zengin edelim :D

    ama twitter'ın bire bir benzeri olmasından mütevellit patent sorunları olur mu twitter mağdur ettiği türkiye tarafından mağdur hale getirilir mi şimdiden meraklar içindeyim

    YanıtlaSil
  2. ben bir deneyeyim dedim ama bu uyarıyı verdi erken havlu attı galiba?

    YanıtlaSil
  3. aynn hata var sunucu taşıyorlar galiba çok yoğun ilgi var

    YanıtlaSil
  4. slogan tüy kadar hafif diyor ama iki saate anca bir hashtag açıyor ne iş

    YanıtlaSil
  5. twitter'ı bırak herif Türk sitesi olan ve 2012 de kurulan Mergeen 'in ( http://mergeen.com ) sloganını çalmış az önce görünce şok oldum.. Sitede sırf yalan dolan zaten.. Ünlüleri onaylı gösterip ağızlarından yazı yazıyorlar.. Böyle hazır scriptler ile açılmış üç kağıtçı adamlara prim vereceğime %100 yerli ürün mergeeni kullanırım.

    YanıtlaSil
  6. Açıldığı ilk haftalarda çok saldırı aldı evet ama artık ben rahat rahat girebiliyorum. Hem de Twitter'de gücü ele almış 5-10 kişi burada olmadığı için daha çok ilgimi çekiyor. Bir haftaya yakındır Twitter'a girmiyorum bile. Tavsiye ediyorum http://ahsar.com u.

    YanıtlaSil
  7. Türk twitter olması sebebiyle ahsar ı kullanmayı düşünüorum.

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat