Bir Yorum

1 Kilometre Yüksekliğinde Dünyanın En Büyük Yapısı

16:34
Arap dünyasının son yıllarda ardı ardına yaptığı dev yapılara bir yenisi daha ekleniyor. Malumunuz Birleşik Arap Emirlikleri'nin yaptığı ve halen dünyanın en büyük yapısı konumundaki Burç Halife kısa süre içerisinde hafızalara kazınan ender yapılardan birisi haline gelmişti.

Kingdom_Tower kraliyet kulesi

Batıda haliç veya körfez ülkeleri olarak isimlendirilen Arap yarım adasının petrol zengini ülkelerinin başını çeken Suudi Arabistan, komşusu BAE'ye 1 kilometrelik dev bir gökdelen ile tam anlamıyla "hava atacak". Zira kule boyu ile birlikte toplamda 828 metre yüksekliğindeki Burç Halife isimli gökdelen Suudilerin yapacağı yeni gökdelene nazaran kısa kalacak.

Kingdom_Tower kraliyet kulesi

Suudi Arabistan'ın tanınmış zengin şirketlerinden olan Bin Ladin Group tarafından inşası gerçekleştirilecek olan bu dev gökdelenin adı "Kraliyet Kulesi" olacak. Ülkenin hızla ve sürekli büyüyen şehirlerinden olan başkent Cidde sınırları içerisinde yükselecek olan bu dev kule için şirket tarafından 1.23 milyar dolarlık bütçe ayrıldı.

Kingdom_Tower kraliyet kulesi

Kulenin yapımında 80 bin ton çelik kullanılacak, inşaat sahası 530.000 metre karelik bir alanı kaplayacak ve toplamda 200 katlı bir gökdelen inşa edilecek. Dev kulenin 157. katında ise balkon tipi teras yer alacak ve çeşitli etkinlikler bu bölümde gerçekleştirilebilecek.

Kingdom_Tower kraliyet kulesi

Yapımı tamamlandığında selefi olan Burç Halife'yi(Burj Khalifa) 172 metre farkla aşacak olan Kraliyet Kulesi'nin tasarımcısı ise her iki dev projede de mimari çizimi yapan ünlü İngiliz mimar Adrian Smith.

Kingdom_Tower kraliyet kulesi

Yapımına 27 Nisan 2014'te başlanılması planlanan bu dev yapının bitirilmesi ise yaklaşık 63 ay sürecek ve 2017 yılının ilk çeyreğinde dev kule hizmete açılacak.

Kingdom_Tower kraliyet kulesi

1 Yorum:

  1. Filistin ac sunlarin simarikanliklarina bak! Yazik...

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat