0 Yorum

Hürriyet Bumerang Nedir?

08:22
Hürriyet Bumerang bir tür dijital reklam ağıdır. Hem site/blog sahiplerinin hem de reklam verenlerin kazançlı çıktıları harikulade bir servistir. Bumerang için "blogosfer" yani bloglar ve siteler kümesinden oluşan bir dünya diyebiliriz.

Hürriyet Bumerang'ın Avantajları Nelerdir? 


*Bumerang'ın yararlarına geçmeden önce küçük bir hatırlatma, eğer yazı kapsamında Bumerang'a üye olmayı düşünürseniz lütfen yazı sonunda belirttiğimiz şekilde üyelik işleminizi gerçekleştiriniz. 

Blog sahiplerinin, forumların ve kişisel web sitelerinin trafik elde etmeleri açısından çok önemli yere sahip olan Bumerang hizmetinin kendi içerisinde 3 farklı trafik kazandırma sistemi mevcut.
  • Hürlist: İnternet dizini görevi gören Hürlist blog sahiplerine çeşitli kategorilere göre aynı çatı altında listelenme şansı sunuyor. Bu da İnternet'te gezinmeyi sevenlerin ya da benzer içerikli blogları arayanların Hürlist'te yer alan site ve bloglara kolayca ulaşmalarını sağlıyor. Ayrıca Hürlist'te yer alan bloglar edindikleri backlink sayesinde Google gibi arama motorlarında üst sıralarda yer bulabiliyorlar. 
Hürriyet Bumerang nedir nasıl üye olunur

  • Yazarkafe: Blog sahipleri için en önemli bölüm diyebileceğimiz yer Yazarkafe'dir. Aylık olarak 2.5 milyon tekil kullanıcının ziyaret ettiği bir tür imleme-manşet sitesidir. Yazının diğer bölümlerinde değineceğimiz Bumerang üyelik tiplerinden yalnızca "Platin Üyelerin" kendi blog yazılarını gönderebildiği bir tür blogosferdir. Oluşturulan içeriğin ilgi çekmesi halinde blog sahibine yüzlerce hatta binlerce ziyaretçiyi getirdiği çok kullanışlı bir Bumerang servisidir.
Hürriyet Bumerang nedir yazarkafe hürlist

  • Hürriyet.com.tr'de Yer Almak: Yazarkafe'ye gönderilen özgün ve ilgi çekici içerikler okuyucu tarafından beğenildiği takdirde editörler tarafından Hürriyet.com.tr'de tıpkı reklam verilmişçesine yayına alınırlar. Türkiye'nin en çok ziyaret edilen sitelerinden birisinde blog yazısının ücretsiz tanıtılması ziyaret alabilmek ve SEO açısından çok kıymetli bir avantajdır. 
Hürriyet Bumerang nedir yazarkafe hürlist


Bumerang ile Para Kazanmak

Diğer önemli ve ayrıca değerlendirilmesi gereken bir avantaj ise Bumerang'ın reklam ağı olması ve bu sayede blog sahiplerinin para kazanabilmeleri. Bumerang'ın bünyesinde bulunan bir çok blog ve site kendilerine gelen reklam teklifleri ile para kazanabiliyorlar. Bu yönüyle Bumerang yerli reklam ağlarının en çok rağbet görenlerinden birisi. Yakın zamanda hayata geçirilen Bumerang Görsel-Reklam modeli ile Google Adsense'e rakip olma yolunda hızla ilerliyor.

Hürriyet Bumerang Nedir?

Yukarıdaki görselde görüldüğü gibi blogumuzda yayınlanması için Bumerang tarafından bir tanıtım yazısı tekliflerim sekmesi altında bize sunuluyor. Teklifin "Kazançlar" kısmını kullanıcı sözleşmesi kapsamında kapatmak durumundayız ancak iyi bir ücret teklif edildiğini belirtelim.

Hürriyet Bumerang nedir yazarkafe hürlist

Eğer gelen teklif blog sahibi için uygunsa "Teklife Katıl" diyerek yayınlanması gereken içeriği görebilir. Bu sayede blog içeriği ve tanıtım yazısının uyuşup uyuşmadığı gözlemlenebilir. Gelen teklif kapsamında tanıtım yazısı ve ücreti uygun bulunmazsa teklife katıl sekmesini tıklayıp ardından teklifi değerlendirme dışı bırakmak da mümkün.

Gerekli işlemler yapıldıktan sonra ve tanıtım yazısı blogda yayına alındıktan sonra aşağıdaki görseldeki gibi bir ekran Bumerang Tekliflerim sayfasında belirir. Artık teklife katılım süreci yerini onay sürecine bırakır. 

Hürriyet Bumerang nedir yazarkafe hürlist

Bumerang teklifini istenilen şekliyle ve kurallara uygun şekilde yayınlayan blog ve site sahipleri "Onay Bekliyor" durum çubuğunun kısa süre içerisinde "Yayın Aşaması"na geçtiğini fark edeceklerdir.

Hürriyet Bumerang nedir yazarkafe hürlist

Bumerang editörleri tarafından yayına alınacak teklif ilgili blog ve site üzerinde incelenir ardından yayın kurallarına uyuyor ise "Yayın Aşaması" sürecine geçilir ve kalan süre yazılı bölümde de görülen zaman zarfınca blogdaki tanıtım yazısının  içeriğine el sürülmeden yayınlanması beklenir. İstenirse tanıtım yazısı kalıcı olarak da blog/sitede yayında tutulabilir. Eğer teklif içeriği Bumerang kuralları kapsamında yayına alınmazsa ilgili kişiye mail yoluyla bu durum bildirilebilir.

Hürriyet Bumerang nedir yazarkafe hürlist

Onay maili örneğini yukarıdaki görselde görmek mümkün artık tanıtım yazısı Bumerang Tekliflerim kapsamında blog sahibine para kazandırabilir.

Hürriyet Bumerang nedir yazarkafe hürlist

Bumerang Üyelik Tipleri

  • Bronz Üyelik: Bumerang kapsamındaki en alt seviye üyelik tipidir. Yalnızca Hürlist kapsamında blog dizinine kayıt yapılabilir. 
  • Altın Üyelik: Yazarkafe'ye içerik gönderemese de Bumerang tekliflerinden yararlanabilen orta seviye üyelik tipidir.
  • Platin Üyelik: Bumerang'ın en seçkin üyelik tipi Platin üyeliktir. Bu kapsamda değerlendirilen tüm blog ve siteler Yazarkafe'ye içerik gönderebilirler ayrıca diğer iki üyelik tipinin sahip olduğu tüm avantajlara da sahiptirler.
Tüm bu üyelik modelleri ilgili blog ya da sitenin özgünlüğüne, tasarım ve okunurluğuna bağlı olarak kategorize edilirler. Bumerang'a "Bronz Üyelik" ile başlayan bir blog içeriğini zenginleştirdikçe ve ziyaretçi trafiğini artırdıkça diğer üst seviye üyelik tiplerine kolaylıkla yükselebilir.  

Bumerang'a Üye Olmak

Oldukça kolay olan bu işleme geçmeden önce yazının başında yaptığımız hatırlatmaya değinelim. 

Eğer Bumerang'a üye olmaya karar verdiyseniz size Bumerang davetiyesi gönderebiliriz. Bu sayede gönderdiğimiz davet linki üzerinden üye olduğunuzda blogumuzun ek kazanç elde etmesini sağlar ve blogumuza destek olursunuz. Bumerang'a üye olurken kullanmayı düşündüğünüz email adresinizi İletişim sayfamızdan bize iletin. Ardından -en geç 24 saat içerisinde- Bumerang'a üye olurken kullanacağınız emailinize gönderilmek üzere bir davetiyeyi ulaştırabiliriz. 

Öncelikle Kayıt Ol adresine tıklayın. Ardından Kullanım Şartları'nın bulunduğu bölümde ileriyi tıklayın.

Hürriyet Bumerang nedir yazarkafe hürlist

Karşınıza gelen ilk ekranda site türünüzü seçmeniz istenir. Blog, Site, Forum seçeneklerinden birisi ile Bumerang'a üye olabilirsiniz.

Hürriyet Bumerang nedir yazarkafe hürlist

Site türünüzü seçtikten sonra alt bölümdeki site bilgilerini girmeniz istenmektedir. Buradan site adresini, adını, açıklamasını ekleyebilir ve site logosunu da yükleyebilirsiniz.

Hürriyet Bumerang nedir yazarkafe hürlist

Ardından ilk bölümün en alt bölümüne gelip sitenizin içeriğine göre bir kategori seçmeniz gerekmektedir. Bu sayede Hürlist gibi listelerde doğru yerde listenecek ayrıca Bumerang'ın sunacağı tekliflerde blog/site içeriği ile uyumlu olabilecek. Bu yüzden blogunuzun kategorisini içerik ile uyumlu olacak şekilde seçin.

Hürriyet Bumerang nedir yazarkafe hürlist

Ve en son kısma gelip İleri diyerek ilk bölüm işlemlerini tamamlayın. Ardından ikinci bölüm karşınıza gelecek buradan Bumerang'a üye olmak için kullanacağınız emailinizin yanı sıra isminiz gibi gerekli bilgileri doldurun. Opsiyonel yazan kısımları doldurmanıza gerek yoktur tercihen size bırakılmış alanlardır.

Hürriyet Bumerang nedir yazarkafe hürlist

Tüm gerekli bilgileri doğru ve eksiksiz doldurduktan sonra sayfanın alt bölümüne gelip "Hesap Oluştur" diyerek blog ve sitenize ait bir Bumerang hesabı oluşturmuş olursunuz.


İlgili mailinize gelen aktivasyon kodunu tıklayarak üyeliğinizi aktifleştirebilir ve Bumerang'ın avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Hürriyet Bumerang nedir yazarkafe hürlist

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat