0 Yorum

Windows 8.1 Mail Kaldırma / Bağlantıyı Kes

01:07
Microsoft'un çok radikal bir hamleyle ortaya çıkardığı Windows 8 devrimini tabiri caizse taçlandıran ve adeta Windows 8'i kullanmayı keyifli hale getiren ilk güncelleme Windows 8.1 Update 1 de kullanıcıların pek hoşuna gitmeyen çevrimiçi Microsoft hesabı bağlantısına bu yazımızda kolayca çözüm sunuyoruz.

Güncellemenin kurulumu esnasında herhangi bir outlook/hotmail v.b. mailinizi Windows 8.1 ile ilişkilendirdiyseniz ve bu durum hoşunuza gitmiyor ise yapmanız gerekenler oldukça basit. 

Öncelikle farenizi ekranın en sağına doğru getirip aşağıdan yukarıya ya da aksi yönde kaydırın. Benzer şekilde Windows tuşu + C birleşimini de kullanabilirsiniz. Karşınıza aşağıdaki görselde beliren Charm menüsü gelecek.
Windows 8.1 Mail Kaldırma

Ardından "Ayarlar" sekmesine tıklayıp menünün en altındaki "Bilgisayar ayarlarını değiştir" bölümüne tıklayın.

Windows 8.1 Mail Kaldırma / Bağlantıyı Kes

Sonrasında karşınıza gelen ilk ekranda sol bölümden "Hesaplar"a tıklayın.

Windows 8.1 Mail Kaldırma / Bağlantıyı Kes

Şimdi karşınıza Windows 8.1 güncellemesi yapılandırılırken kullanmış olduğunuz mailiniz gelecek. Sağ üst bölümde mozaiklediğimiz ilk kısımdaki alana gelip "Bağlantıyı Kes" sekmesine tıklayın.

windows 8.1 account disconnected

Bu seçimden sonra Microsoft güvenlik tedbiri amacıyla sizden mevcut hesapla ilişkilendirilmiş doğru parolayı isteyecek. Parolanızı aşağıdaki görselde işaretlenmiş bölüme girin.

Windows 8.1 Microsoft Hesap Silme

Akabinde "İleri" tuşuna bastığınızda Windows 8.1 için yerel bir hesap yani geleneksel Windows kullanıcı hesabı oluşturabileceğiniz yeni bir ekran sizi karşılayacak.

Windows 8.1 Mail Kaldırma

Kullanıcı adınızı seçtikten sonra isteğe bağlı olarak kullanıcı hesabınıza parola atayabilirsiniz. Sizden başka kimsenin bilgisayarınızı kullanmadığından eminseniz ya da kullanılmasında sakınca görmüyorsanız parola bölümlerini boş bırakabilirsiniz. "İleri" diyerek yerel kullanıcı adınızı tayin etmiş olursunuz.

Son olarak karşınıza gelen yeni ekranda "Oturumu kapat ve bitir" sekmesini tıklamadan önce mevcut oturumunuzun kapanacağını bilmenizde yarar var. Masaüstünde kaydetmeniz gereken belge ve dosyalarınız varsa önce gerekli kayıt işlemlerinizi yapın ve sonra sekmeye tıklayıp Windows 8.1 işletim sisteminizi yerel hesap ile kullanmaya başlayın. 

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat