0 Yorum

Çinli Hackerlar İsrail'in Demir Kubbe Sisteminin Bilgilerini Ele Geçirdi

15:18
Maryland'de bulunan bir güvenlik firmasının Brian Krebs aracılığıyla duyurduğu bilgiye göre Çinli bilgisayar korsanları -hackerlar- İsrail'in hava savunma sistemi "Demir Kubbe" dahil bir çok önemli sistemin bilgilerine ulaşmayı başardılar.

chinese hacker israel çin

İsrail'in savunma sisteminde yer alan ve hava saldırılarına karşı kalkan görevi gördüğü için Demir Kubbe olarak adlandırılan sistemlerin kurulmasında görevli müteahhitlerin sistem ve veritabanlarına sızmayı başaran Çinli hackerlar aynı zamanda bir çok savunma sisteminin de önemli bilgilerine ulaşmış durumdalar.

chinese hacker israel çin

2011 ve 2012 yıllarında gerçekleşen hack işlemi ile Demir Kubbe'nin yanında Amerikan şirketi Boeing tarafından tasarlanan Arrow 3 isimli füze savar sistemin detaylı şemaları, insansız hava araçları, balistik füzeler ve daha bir çok sistem bilgileri ele geçirildi. 700 belgenin hackerlar tarafından ele geçirildiği teyit edilirken sayının bundan daha fazla olabileceği belirtiliyor.

chinese hacker israel çin

Krebs'in haberinin detaylarında bu saldırının basit bir hacker hadisesi olmadığı ve Siber Savaş olduğu belirtiliyor. Çünkü saldırıyı gerçekleştiren grup olan "Comment Crew" iddiaya göre Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) tarafından destekleniyor. Bu da devlet destekli bir siber saldırının başka bir devlete karşı kullanıldığının göstergesi, yani bu bir "Siber Savaş".

chinese hacker israel çin

Ancak bu bilgilerin Çin hükumeti tarafından ele geçirilip geçirilmediği meçhul ayrıca hackerların bu bilgileri 3. taraf ülkelere ya da örgütlere verip vermediği de bilinmiyor. Bilinen ise savunma ve silah endüstrisine milyarlarca dolar yatıran İsrail'in bu denli önemli bilgilerinin başka ellerde olduğu ve daha başka ellere geçmesinin her an mümkün olduğu; belki de çoktan geçmiştir!

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat