0 Yorum

Simcity BuildIt İnceleme

15:14
teknolojimanya_ simcity_android3.png
Oyun dünyasının efsanelerinden birisi olan SimCity bir çok oyun severin "oyun sever" olmasını sağlamış yapımdır. Müdavimleri çok iyi bilirler ki şu ana kadar emsali yapılamamış ender oyunlardan birisidir SimCity.
EA Games ve deha oyun yapımcısı Will Wright'ın oyun dünyasına armağanı olan bu eşsiz oyunun mobil sürümünü Android platformunda oynayıp incelemek istedim. Şunu baştan söylemeliyim ki simülasyon oyunlarını seviyorsanız yazının sonuna kadar beklemenize bile gerek yok aşağıdaki linkten direk olarak oyunu yükleyebilirsiniz o kadar ki başarılı bir iş çıkarmış EA Games. Üstelik oyun Türkçe bu sayede Türk oyuncular yönergeler arasında dil buhranı yaşamadan oyunun keyfini sürebilirler.
Klasik SimCity'de olduğu gibi şehrinizi en az maliyetle simleriniz için yaşanabilir bir yer haline getirmeniz öncelikli amacınız. İlerleyen zamanlarda ise oyuna heyecan katabilirsiniz. Örneğin "felaket görevlerini" aktifleştirip şehrinize gök taşlarının düşmesini, Katrina vari dev kasırgaların şehrinizi ekin tarlası gibi biçmesini hatta depremlerin şehrin altını üstüne getirmesini deneyimleyebilirsiniz.
teknolojimanya_ simcity_android8.png
Yukarıdaki resimde de görüldüğü üzere ekranın sol alt köşesinde yardımcı sim beliriyor ve oyun boyunca size farklı bölümlerde farklı asistanlar olarak yardımcı oluyorlar. Burada görünen çatlak profesör şehrinizi talan edecek deneylerin yapımcısı :)
SimCity BuildIt diğer mobil simülasyon oyunların aksine size hareketli bir şehir deneyimi sunuyor. Dumanı tüten fabrikalar, işinden evine arabasıyla giden simler, batan güneş ışıl ışıl bir şehir ve nihayet doğan güneş.
teknolojimanya_ simcity_android9.png
Simleriniz biraz el üstünde tutulması gereken cinsten olacak, öyle kolay kolay her şeyden memnun kalmıyorlar :D. Yukarıda da görüldüğü üzere polis merkezinden uzakta yaşayan bir sim evinin soyulduğunu belirtip laf sokmaya çalışıyor. Sıra sıra yükselen binalarınızda belirecek olan düşünce balonlarına mutlaka dokunun. Bu sayede simlerinizle ilgilenen bir belediye başkanı olduğunuzu gösterip sizin için gerekli gelişim araçlarını ödül olarak toplayabiliriniz. Bu araçlar bazen şehrin hangarının genişlemesine bazen de yerleşim birimlerinizin genişlemesine olanak veren araçlar olabiliyorlar.
teknolojimanya_ simcity_android17.png
Belediye başkanlığında gösterdiğiniz başarılar size ödül olarak dönüyor. Oyunda ilerlemenizi sağlayan para ve anahtarları bu sayede bir bir toplayabiliyorsunuz.
teknolojimanya_ simcity_android11.png
SimCity mobil oldukça iyi düşünülmüş bir sosyal ağa da sahip, bu ağ sayesinde gerek sosyal medya hesaplarınızdaki arkadaşlarınızın gerekse de sosyal medya hesabınızı kullanmadan dünyanın öbür ucundaki bir oyuncunun şehrini ziyaret edebilir, gelişim sürecini gözlemleyebilir "yok artık bu şehri nasıl inşa etmiş la bu" diyeceğiniz üst düzey mega şehirleri görüp kendi şehrinizin aslında kasabadan hallice bir yer olduğunu fark edebilirsiniz.
teknolojimanya_ simcity_android1.png
Ve bu arada diğer oyuncuların şehirlerini gezmek size çeşitli hediyeleri kazandırabilir. Bir malzemeye ihtiyaç duyarsanız şehir şehir dolaşıp hediye beklemek iyi fikir diyebilirim :)
Sosyal ağın iyi işlediğini söylemiştim buna en iyi örnek de Global Ticaret Merkezi ister kendi ürünlerinizi pazara koyun simeleon kazanın ister diğer oyuncuların malzemelerini satın alın; alışveriş...
teknolojimanya_ simcity_android6.png
teknolojimanya_ simcity_android2.png
Oyunun en keyifli kısmı binalarınızı yükseltmek ve daha fazla sim için oturulacak alanlar inşa etmek. Bunun için fabrikalar kurmalı gerekli malzemeleri üretmelisiniz. Tabi ki tüm bunların yanında elektrik, kanalizasyon, yol gibi altyapı çalışmalarını da tamamlamalısınız. Yoksa simler bir bir şehri terk edip canınızı sıkabilirler.
teknolojimanya_ simcity_android5.png
Yukarıda görüldüğü üzre odun, plastik, çelik, çivi, kaya ve çekirdek gibi temel malzemeler mevcut. "Çekirdek ne alaka" diye soran olursa cevaben çiftlikteki hayvanların yemesi için üretiliyor diyeyim. Hatta bazı binaların inşa malzemesi olarak kullanıldığını da gördüm :)
teknolojimanya_ simcity_android13.png
Olur da elinizdeki malzemeler bina inşası için yeterli gelmez ise sol attaki dönüşüm işaretine dokunarak mimarınız daha farklı ihtiyaç listesi ile inşaat projesi çizmesini isteyebilirsiniz. Bu durumda ilgili bina 30 dakikalık bir bekleme sürecine giriyor ardından ilkinden tamamen farklı ihtiyaç listesi sunuluyor.
teknolojimanya_ simcity_android14.png
Binalarınızı bu fabrikalarda ürettiğiniz malzemeler ile inşa edebilir ya da toplu konut olacak şekilde yükseltebilirsiniz. Tavsiyem hemen gökdelenleşme sürecine girmeyin yoksa altyapı çökmeye başlıyor ve simleriniz haklı olarak kazan kaldırmaya başlıyorlar.
teknolojimanya_ simcity_android16.png
"Terk Edilmiş Bina Sebep: Yangın Güvenliği Yok" izahat oldukça açık ve net şehir hızlıca yükselirken itfaiye, polis merkezi, hastaneler yapmazsanız simleriniz gider diğer oyuncuların mega şehirlerinde misler gibi yaşarlar.
teknolojimanya_ simcity_android7.png
Oyunun zorlayıcı yanı tam olarak bu ileri seviyelere ve şehir genişlemesine ulaşabilmek için nüfusa, XP puanına ihtiyacınız var. Böylece bir üst seviyeye ve o seviyenin kilitli özelliklerine ulaşabiliyorsunuz.
Paranız bittikçe asistan simleriniz sizin için iş bağlayıp elinizdeki malzemelere karşılık teklif sunabiliyorlar. Bunun için şehirde yükselen para simgeli işaretçilere dokunmanız yeterli. Teklif sizin için uygunsa onaylayın paranızı alın.
teknolojimanya_ simcity_android12.png
Simcity için İnternet bağlantısı olması kısmi olarak zorunlu. Kısmi diyorum zira ilk açılışta ve 3 günde bir kayıt dosyanızı sunuculara yüklemeniz gerekiyor aksi taktirde aşağıdaki uyarıyı alıyorsunuz.
teknolojimanya_ simcity_android15.png
EA Games bir süre önce yaşadığı düşüşü geri çevirmeye başladı bunu da pek tabi ki mobil oyunlara borçlu. Oyun içi satış yaparak oldukça iyi hasılat elde eden EA Games SimCity gibi kült bir oyunu da es geçmeyip reklamları baştan aşağı giydirmiş. Fakat bunlar kesinlikle rahatsız edici "zıpçıktı reklamlardan" değiller. İsterseniz oyun içi hediye kazanmanızı sağlayan viral tarzı reklamlar.
teknolojimanya_ simcity_android20.png
Bir iki reklam izledim ve bana kutu içinden para ödülü verdi eh en azından angarya değil ;)
teknolojimanya_ simcity_android19.png
Tabi bu arada diğer bir reklamı da yapıştırıyor hoop "dahasına nedersin, istersin istersin" :D
teknolojimanya_ simcity_android4.png
Teklife hak mı kazandım? 43 mü TL yok artık :D Oyunu çocuğunuz filan oynayacak olursa ve sizin Google Play otomatik ödeme hesabınız varsa mutlaka internetinizi kapatmanızı tavsiye ediyorum yoksa EA Games zengin olmaya devam eder ;)
SimCity Build It kesinlikle oynamanız gereken oyunların başında yer alıyor. Simülasyon konusunda tutkulu bir oyun severseniz ne demek istediğimi anlıyor olmalısınız. Daha önceleri simülasyona uzak kaldıysanız SimCity mobil sizin için akıllı cihazınız kadar yakın, deneyin derim.
 

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat