2 Yorum

Facebook Yeniliğe Gitti

19:59

Fotoğrafların Her Yerde


facebook-photo-sync
Facebook fotoğraf senkronizasyonu

Eğer Android işletim sistemli bir akıllı telefonunuz varsa Facebook'tan da size haber var demektir.
Ne haberi mi? Yazımıza konu olan "haber" Facebook'un şu an denemelerini yaptığı fotoğraf senkronizasyonu özelliği.

Bu özellik sayesinde Android işletim sistemli telefonunuzla çektiğiniz tüm fotoğraflar otomatik olarak Facebook hesabınıza senkronize edilecek.

Fotoğraflar öncelikle "gizli" ya da "sadece ben" seçeneği altında Facebook'a yüklenecek daha sonra isterseniz paylaşım seçeneklerini kendiniz belirleyeceksiniz.

Yalnız Facebook'un fotoğraflarınızı çektiğiniz anda senkronize etmesi için "Facebook Senkronize" uygulamasının açık olması gerekecek ve sürekli WiFi da olmazsa olmaz tabi, bu da telefonunuz bataryasının daha çabuk bitmesine işaret ediyor.

Yakın bir zamanda hayata geçecek olan 'Facebook Fotoğraf Senkronizasyonu' özelliğini, Android için Facebook uygulamasından aktif hale getirebileceksiniz. Yok eğer fotoğraflarım yalnızca cebimde dursun derseniz de bu özelliği kapatıp pasif hale getirebileceksiniz.

Hazır fotoğraf  senkronizasyonundan bahsetmişken bu özelliğin Google+ da zaten mevcut olduğunu bir bakıma artık Facebook'un Google+'nın peşinden gittiğini de söyleyelim.
Boynuz(Google+) kulağı(Facebook) geçiyor galiba.
Google+ yarım milyar kullanıcıyla Facebook'un ensesinde ve nefesi eskisinden de çok hissedilir oldu. Bakalım sosyal ağlardaki bu rekabet kullanıcılara ne gibi yeniliklerin sunulmasına vesile olacak.

2 Yorum:

  1. Facebook yeterince sıktı, kapatın hesabınız varsa rahat edin yoksa hiç açmayın. Google+ nın sürekli büyüyüp daha kullanışlı olmasının nedeni de arkasında Google olması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kişiden kişiye değişir bence hiç sıkmadı. Nasıl ve ne için kullandığınıza bağlı. Google+ daha kullanışlı olduğuna katılsam da onca bilgimizi, fotoğrafımızı nerdeyse hayatımızın bir bölümünü bire bir bilen Facebook'tan sonra kalkıp Google+ profili oluşturmak pek mantıklı gelmiyor. Mahremiyetimiz kalmadı!

      Sil

 
Aç-Kapat