3 Yorum

#FM13

15:59

Football Manager Artık "Resmen Türkçe!"

FM13 Türkçe
FM13 Türkçe
Uzunca seneler hep bekledik, bir gün "belki" dedik. An oldu sırf Football Manager için sözlük açtık eh onca yabancı kelime;
hepsini nereden bilecektik!
An oldu "keşke İngilizce bilseydim" dedik. Bilenlerimiz patch-yama ile FM'i Türkçeleştirmeye çalıştılar. Kimi zaman komik oldu çeviriler kimi zaman da alakasız; en azından futbol adına alakasızdılar.

FM yapımcıları 
biraz alaycı biraz da hakikati yüzümüze vururcasına "Türkiye'de oyunumuz şu kadar satsın, biz de FM'i Türkçeleştirelim" dediler. Onlar da biliyordu ki Türkiye'de korsan oyun rakamları orijinal oyun satışlarından kat kat daha fazladır. Haliyle bizim Türkçe FM oynama hayalimiz de suya düşmeden boğuluyordu.

Sonuç olarak girişte belirttiğimiz yöntemlerle idare ettik onca yıl.

Ve bir gün... Beklediğimiz, "offical" deyin "resmi" deyin (artık sözlüğü açmayalım aynı şeydirler), o haber yapımcının açıklamasıyla birlikte geldi. Football Manager artık resmi olarak Türkçe yayınlanacak.

Resmi Türkçeleştirmenin ilk keyif veren ürünü olarak da FM'nin yapımcı şirketi Sports Interactive'in basın toplantısı Türkçe alt yazı desteğiyle bizimle. Buyrun seyredin, keyiflenin, detayları birinci ağızdan öğrenin.
   

Oyun çıktığında orijinal alalım yoksa bu tatlı başlangıcın sonu uzak olmayacaktır

3 Yorum:

  1. Süper... Gelse de görsek

    YanıtlaSil
  2. Orijinal alınmazsa çok ayıp olur. Tamam herkesin bütçesi müsaade etmeyecek belki o zaman da dürüst olup oynamamak lazım. Bu ara da Türkçe Football Manager'ın tadı da başka olur bee!

    YanıtlaSil
  3. bu bloğun üslubuna hayranım :D

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat