5 Yorum

Autodesk 3ds Max Alternatifi: Blender

21:40
3dstudiomaxAutodesk'in CAD (Bilgisayar Destekli Çizim) programlarındaki başarısı ve her zaman gelişiyor olması şüphesiz ki tartışılmazdır.
Autuodesk'in en önemli ve bilinen programlarından olan Autocad ve 3DS Max ise neredeyse rakipsizdirler. Ancak bu denli başarılı programların son kullanıcı açısından en çok sorun teşkil ettiği nokta kuşkusuz o programların fiyatları oluyor.

Autodesk 3ds max Maya
Bazen insan "keşke rekabet olsa da daha ucuza ve bire bir olmasa da en azından işimize yarayacak donanımlara sahip görece yetkin bir emsali olsa şu programların" diyebiliyor. Şahsen ben diyorum. İşte tam bu noktada ve yazımızın konusuyla da alakalı olan bir program mevcut: Blender


Blender

Çoklarının bilmediği ve hatta adını bile duymadığı Blender açık kaynak kodlu yazılım sayesinde 3Boyutlu karakter oluşturabilir, mekanlar tasarlayabilir, modellemeler yapabilir ve yeteneğinizin hayal gücünüzle birleşmesiyle oldukça iyi ürünler ortaya çıkarabilirsiniz; üstelik de herhangi bir ücret ödemek zorunda kalmadan.

Aynı zamanda Autodesk firmasının karakter modellemesini daha profesyonelleştirmek adına çıkardığı Autodesk Maya programının da ücretsiz alternatifi durumda bulunuyor Blender.

Elbette ki şu an ki fiyatları her birinin 3.675$ olan 3D's Max ve Maya'nın fonksiyon ve performanslarının tamamını Blender'dan beklemek haksızlık olur. Fakat siz de CAD programlarını kullanıyorsanız veya kullanmak istiyorsanız ve bu ikisinin ücretlerini oldukça yüksek buluyorsanız Blender Vakfı tarafından ücretsiz ve açık kaynak kodlu olarak dağıtılan üstelik de yabancı ülkelerde oldukça fazla kullanıcısı bulunan haliyle Blender ile alakalı bir çok eğitsele ulaşabileceğiniz güzel bir alternatifiniz var demektir. TeknolojiManya yazarları olarak Blender'ı kesinlikle denemenizi tavsiye ediyoruz.

Aşağıdaki fotoğraflarlarda bulunan çalışmalar Blender kullanılarak hazırlanmıştır.

Blender 3d Old Guy
Blender 3d Old Guy
Kamil Makowski

Blender 3d Treefrog and Dragonfly
Blender 3d Treefrog and Dragonfly
Jason Pierce

Ve bir de Blender kullanılarak hazırlanmış animasyon film

           


Her iki muadiline göre oldukça küçük boyutta olan Blender'ı indirmek ve denemek için tıklayın

5 Yorum:

  1. Harbiden ilk kez duyuyorum denemek lazım baya iyi işler çıkarmış çünkü

    YanıtlaSil
  2. Animasyon çok iyi beeeeeee...

    YanıtlaSil
  3. Uzun süredir kullanıyorum tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  4. blender da böyle işler yapılır mıydı... ehtiyar çok iyi olmuş

    YanıtlaSil
  5. iyi bir yazı olmuş sağolun

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat