4 Yorum

Facebook MessageMe'ye karşı

11:13

Facebook krizleri!

Whatsapp kullanıyorsanız kaliteli ve yeni bir alternatif olan MessageMe'yi duymuşsunuzdur. Bir haftada en çok indirilenler listesinde başı çekiyor şu an MessageMe.

Facebook MessageMe'ye karşı
 MessageMe

Uygulamanın başlıca özellikleri; birincisi size pin kodu veriyor olması ve pin kodunuzu bilen arkadaşlarınızın dışında kimsenin uygulamayı kullandığınızı görmemesi ikincisi ise göderdiğiniz fotoğralara ve mesajlara çizim yapmak "doodle" ekleyebilmek. Diğer sevilen özelliği ise tabletlere de gelmiş olması; Whatsapp da henüz bu özellik yok. Uygulamanın Türkçe desteğiyle geldiğini de ekleyelim.

Bu kısa tanıtımdan sonra başlığın içeriğine gelelim. Facebook, MessageMe uygulamasının kendi arkadaş listesine "Facebook'tan arakadaş ekle" özelliğini bloke etmiş bulunuyor. Facebook büyük bir taş koymuş oldu MessageMe'nin önüne..! Aşağıdaki fotoğrafta bulunan "Add Facebook Friend" özelliği artık yok.

Facebook MessageMe'ye karşı
Facebook MessageMe'ye karşı

Facebook'un niçin böyle agresif davrandığını şöyle izah etmek belki mümkün olabilir;
Facebook Messenger var malumunuz; aynı işlevleri gören "MessageMe dur bir, yavaş ol bakalım" demek istemiş olabilir Facebook.

Ne de olsa sosyal medyada kimseyi rakip olarak istemiyor Facebook, dev şirket Google'ın sosyal ağı Google Plus'a bile geçit vermiş değil; hırslı Zuckerberg..! Yazarken farkettim de soyadı ne kadar da zor yazılıyor doğru mu yazdım acaba hemen bakayım gugıla :)

Özetle MessageMe gerçekten bir potansiyele sahip ve kullanışlı aynı zamanda Whatsapp'ın geçtiği yolları da tecrübe ettiğinden gizliliğe de oldukça önem verdiğini söylüyor.

Dün Whatsapp'ın arayüzünü güncelleştirmesine de bakacak olursak artık ücretsiz mesajlaşma uygulamaları arasında Whatsapp yalnız değil ve bunu en iyi kendileri hissetiler ki anında değişikliğe gittiler.

Bakalım Whatsapp ve MessageMe rekabeti nasıl seyredecek ve MessageMe Whatsapp'ı koltuğundna edebilecek mi, göreceğiz.

Her iki platformda da ücretsiz olan MessageMe uygulamasını denemek isterseniz Android veya AppStore'dan indirmek için isimlere tıklamanız yeterli.

TeknolojiManya

4 Yorum:

  1. sanalda kafa atmak olsa ilk face e atardım, tipi tip face

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya evde yoksam17 Mart 2013 17:34

      kafayı face'e atan amma eşi dostu da facede buluverin yine nabeer D:

      *zuckun yolu :F

      Sil
  2. ne insanlar var yav :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şukufe bukufe18 Mart 2013 10:10

      Böyle insanlar olmazsa hayat çekilmiyor annemmmm :-)

      Sil

 
Aç-Kapat