3 Yorum

Linux KDE Masaüstü Alternatifi KLyDE Geliyor

18:55

Herhangi bir Linux dağıtımı kullanan veya kullanmak adına araştırma yapanların yolu çok büyük ölçüde KDE masaüstü arayüzünden geçmiştir.

PisiLinux KDE
PisiLinux KDE 

KDE'yi en özel yapan şey "özelleştirilebilir" olmasıdır; dilediğiniz gibi masaüstü tasarlamanıza müsaade eder. Ancak KDE'nin de eksik ve daha da geliştirilmesi gereken yanları yok değildir. Bu sebepten ötürü Linux gönüllüleri bir proje başlatmış bulunuyorlar: KLyDE

KDE'nin özelleştirilebilir olmasını gölgede bırakacak bir kötü yanı mevcut o da sistem kaynaklarını bir çok arayüze göre çok daha fazla kullanıyor olması. KLyDE de ise amaç çok daha hafif ancak KDE gibi bir masaüstü arayüzü oluşturmak.

KDE linux
KDE 
KDE blog yazarlarından ve KLyDE projesinin gönüllülerinden Will Stephenson'a göre "KDE olması gereken yerde değil". Yani çok daha yaygın olabilecekken sistemin kaynaklarını çok kullanmasının son kullanıcılar tarafından olumsuz karşılandığını bunun da KDE arayüzünün kullanımını düşürdüğünü söylüyor bu cümlesiyle.

Yapılmak istenen:

KLyDe ile çok daha seri bilgisayar açılışı, çok daha az CPU/RAM kullanımı amaçlanıyor. Umarız çok etkili sonuçlar alınır ve Unity gibi bir arayüzünü kullanmaktan vazgeçebiliriz :)

3 Yorum:

 
Aç-Kapat