2 Yorum

Dota 2 Linux'e Geliyor

23:35
Son dönemde sürekli atılımlar yapan Linux dağıtımları bu hamlelerini oyun severleri de bünyesine katacak şekilde gelişmelerle taçlandırıyorlar. Valve'ın Steam oyun merkezinin kapılarının Linux'e açılmasının meyvelerini Linux dağıtımları yavaş yavaş toplamaya başlıyorlar. (Windows oyuncuları kaybetmek üzeresin!)

Dota 2 Linux

Bir çok oyuncunun tutkuyla oynadığı Warcraft'ın savaş modu DotA(Defence of the Ancients)'nın son sürümü olan DotA 2 güvenli ve virüssüz işletim sistemler olan Linux dağıtımları için yakında geliyor. Sık sorulan sorular başlığı altında oyun yapımcılarının beyanına göre

 "Mac ve Linux paket bağlılıkları şu aralar test ediliyor ve yakında gelecekler"

Steam'da DotA2 test sürümü olarak yerini aldı, oyun yapımcıların oyunculardan gelecek geri bildirimleri değerlendirmeleri için önemli bir fırsat. Ve belirtmekte fayda var ki oyunun yapımcıları bu konunun altını önemle çiziyorlar DotA 2 final sürüm Linux için  henüz yayınlanmadı ve sadece Test sürümü mevcut haliyle çeşitli aksaklıkların olabileceğini belirtiyorlar.

DotA 2 hata/bug konsolu GitHub üzerinden işleyecek ve bunun için resmi bir bölüm oluşturulmuş durumda. GitHub üzerinden yapımcılar gelen hata bildirimlerine çözüm üretmeye çalışırken yapılan çözümlemelerin de oyuncular tarafından denenmesini bekliyorlar.

Valve'ın DotA2 Test için bildirdiği sistem gereksinimleri ise şöyle;
  • Ubuntu 12.04
  • 2.8 GHz çift çekirdekli Intel ya da AMD işlemciler
  • 4 GB RAM
  • 4 GB disk alanı
  • nVidia GeForce 8600/9600 GT, ATI/AMD Radeon HD2600/3600 ekran kartları.
  • OpenAL uyumlu ses kartları.
   
TeknolojiManya

2 Yorum:

  1. hey gidi... gün gelecek oyunlar linuxde çalıcak deselerdi "git la beri" derdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çatır çatır çalışıyor oyunlar ne kasıyor ne başka bir sorun var. Çok eski marka pclere lubuntu kurup oyunların canını yersin

      Sil

 
Aç-Kapat