3 Yorum

Android Telefonları Hızlandırmak

18:41
Android akıllı telefonunuz sürekli donuyor, yavaşlıyor, takılıyor ve ağırlaşıyorsa bu haber tam size göre demektir. Yoğun bir şekilde kullandığınız akıllı telefonunuzun RAM ve işlemcisi Android işletim sisteminin kararsızlık problemiyle de birleşince Android akıllı telefonu kullanmak bir işkence haline gelebiliyor.

Android Telefonları Hızlandırmak

Eğer akıllı telefonunuz giriş seviyesinde mütevazi özelliklere sahipse ve güçlü donanımlardan yoksunsa yazıda paylaşacağımız Android uygulaması ile akıllı telefonunuzu hızlandırabilirsiniz. Şimdi uygulamaya bir göz atalım.

Clean Master

Android clean masterAndroid akıllı telefonlarımızı hızlandıracak uygulamamızın adı Clean Master. Telaffuz ederken hayalet avcıları "Ghost Busters"ı anımsatıyor biraz :).

Evet öncelikle bu küçük ama etkili uygulamayı yakından tanıyalım. Birinci ve asli görevi akıllı telefonların tabiri caizse şişen ön belleklerini bir güzelce temizlemek. Kullanılmayan ve kalıntı dosyalardan Android telefonunuzu arındırmak, arama geçmişinizi silmek, akıllı telefonunuzun hafızasındaki bir uygulamanın yedeğini hafıza kartına almak ya da uygulamanızı hafıza kartına taşımak ve de çalışan uygulamaları durdurmak Clean Master uygulaması sayesinde tek dokunuşla mümkün. Bu işlemleri doğru bir şekilde yaptığınız takdirde telefonunuz ilk günkü gibi hızlanabilir. Neredeyse ilk günkü gibi...

Clean Master isimli uygulamanın arayüzü oldukça basit ve kullanıcı dostu. Karmaşık işlemler yapmanıza gerek kalmadan bir iki adımda akıllı telefonunuzun yavaşlama problemini çözebilirsiniz.Uygulamamızı başlattığımızda karşımıza bu açılış ekranı gelecek gördüğünüz gibi oldukça kolay bir arayüzü var.

Android Telefonları Hızlandırmak

Sol çemberde bellek kartınızı ve doluluk oranını, sağ çemberde ise cihazın hafızasının doluluk oranını görüyorsunuz. Birincisi resimleriniz, müzikleriniz gibi size ait dosyaların bulunduğu bölüm ikincisi ise Android işletim sistemi tarafından kullanılan kısım.

İlk önce alt bölümde bulunan "Önemsiz Dosyalar" isimli bölüme dokunuyoruz. Bu bölümde akıllı telefonumuzdaki ön belleği temizlemenin yanında gereksiz dosyaları ve daha önceden yükleyip kaldırdığımız uygulamaların kalıntılarını kaldıracağız. "Önbellek" ya da "Kalıntı dosyalar" kısmıyla başlayalım.

Android Telefonları Hızlandırmak

Önemsiz dosyalar isimli bölüme dokunduğumuzda karşımıza "Önbellek" isimli alt bölüm gelecek ve çeşitli taramalar yapacak Clean Master uygulamamız. Akıllı telefonları en çok ağırlaştıran unsurların başında ön belleğin dolması geliyor. Kullanılan her bir uygulama, yapılan işlemleri ön bellekte tutar bu durum uygulamayı kullanırken avantaj gibi görünse de zamanla akıllı telefonun hantallaşmasına neden olur bu yüzden ön belleği temizleme işlemini en azından günde bir kez ya da akıllı telefonunuzun yavaşlamasına bağlı olarak çeşitli sıklıkta yapmanız daha yararlıdır. Ön belleğinizi silmek istediğiniz uygulamaların tikini yeşil yapın ve temizle kısmına dokunun.

Yukarıdaki işlemler için "bitti" kısmına dokunduktan sonra "Önbellek" bölümünün sağındaki "Kalıntı Dosyalar" bölümüne dokunun.

Android Telefonları Hızlandırmak

Bizim cihazımızda 138,59 MB'lık bir alan, boş yere hafızada yer kaplıyor görünüyor silip alan açmak daha mantıklı ancak bu kısımda silme işlemine özen gösteriniz Clean Master bazı müzik ve video dosyalarınızı da kalıntı dosya olarak gösterebilir. Siz sadece "Galeri Önizlemeleri"  ve "Boş Klasörler" kısımlarındaki tikleri yeşil yapın ve bu kısımları silin. 
Android Telefonları Hızlandırmak

Eğer Akıllı telefonunuzun hafıza kartına taşınan uygulamaları yok sayma gibi bir problemi varsa "Uygulama Kalıntıları" isimli bölümde gördüğünüz gibi aktif olarak kullandığınız dosyaları silebilirsiniz. Bu yüzden uygulamayı tamamen kaldırdığınızdan eminseniz uygulamaya ait kalıntı klasörü kaldırın.

Kontrol edip emin olduğunuz ve silmeyi planladığınız dosyalar için "Temizle" demeniz yeterlidir. Şimdi tekrar geri tuşuna dokunarak Clean Master uygulamasının ana sayfasına dönelim. Ana sayfadaki alt bölümün ikinci çemberi olan "Gizlilik" isimli kısma tıklayalım.

Android Telefonları Hızlandırmak

Bu bölümde arama kaydımız, internet geçmişimiz, akıllı telefonun panosuna kopyaladığımız URL ve metinler, Google Play Store, Youtube gibi başlıca kullanıcı geçmişi oluşturan uygulama ve sistemleri sıfırlayabilirsiniz. 

Android Telefonları Hızlandırmak

Bunun için geçmişini silmek istediğiniz kısmın üzerine tıklayıp tiki yeşil yapın ve temizle deyin. Bu sayede sistem belleğinde daha fazla yer ayırırsınız ve akıllı telefon donmaları azalır. İşlemi bitirdikten sonra tekrar uygulama ana sayfasına dönelim ve bu kez "Görevler" sekmesine dokunalım.

Android Telefon Hızlandırmak

Bu bölüm de bizim için oldukça hızlandırıcı etkiye sahip zira bir çoğumuz Android uygulamalarını kapatmadan yani "geri tuşunu" kullanmadan direkt olarak akıllı telefonun ana sayfasına dönüyoruz ve bu durum akıllı telefonun arka planda kapatmadığımız uygulamaları çalıştırmaya devam etmesine sebep oluyor elbette ki sonuç olarak telefonumuz yavaşlıyor. Kapatmak istediğimiz  uygulamalara dokunuyoruz ve tikleri yeşilliyoruz telefonumuzu şenlendiriyoruz yazık rahatlasın biraz :) Yukarıdaki fotoğraf tarama işlemine ait tarama bittikten sonra alt bölümde "Durdur" yazısı belirecek dokunalım. Ta taa işte bu kadar basit.

Görevler bölümde de işlemleri bitirdikten sonra uygulama ana sayfasına tekrar dönüp son işlemimizi yerine getireceğiz. "Uygulama Yöneticisi" sekmesine dokunun ve karşınıza aşağıdaki ekran alıntısı gibi bir ekran çıkacak. 
Android Telefonları Hızlandırmak

Bu sekmenin altında üç ayrı bölüm beliriyor ilki "Kaldır" bu bölümde  akıllı telefonunuzdaki uygulamaları kaldırabilirsiniz.
Android Telefonları Hızlandırmak

İkincisi yedekle, bu sekmede de akıllı telefonunuzda bulunan uygulamaların yedeğini alabilirsiniz. Ve son sekmede yukarıdaki ekran görüntüsünde göründüğü gibi "Taşı" sekmesi. bu kısım sayesinde akıllı telefonunuzda gereksiz yer işgal eden ve hafıza kartına taşınabilme özelliği olan uygulamalarınızı kolayca taşıyabilirsiniz. Ancak yukarıdaki görselde de görülen ancak taşınma özelliği bulunmayan bazı uygulamalar da listelenebilir. Bu şu an için Clean Master'ın bir eksiği fakat siz taşı sekmesi sayesinde bir çok uygulamanızı hafıza kartınıza taşıyabilir ve akıllı telefonun sistem belleğinde yer açabilirsiniz. 

Yazımızın sonunda Clean Master ayarlarına kısaca bakalım ve uygulamayı kendinize göre ayarlamanız için fikir edinmenizi sağlayalım.
Android Telefonları Hızlandırmak

Clean Master uygulamasının sağ üst köşesindeki bölüme tıkladığımızda açılır bir menü beliriyor. Buradan "Ayarlar" kısmına geliyoruz ve uygulamanın kendi isteklerimize göre çalışmasını sağlayabiliyoruz.

Android Telefonları Hızlandırmak

Ön bellek hatırlatıcı kısmından bize uygulamanın otomatik temizlik yapma opsiyonunu hangi sıklıkta hatırlatmasını isteğimizi ayarlayabiliriz. Örneğin önbellek hatırlatıcıyı aktif hale getirdiğimizde 300 MB ve üzerine gelirse ya da 3 günde bir hatırlat demiş oluyoruz ekran görüntüsündeki ayarlara bakınca. Diğer yandan akıllı telefonunuzun belleğinin %90'lık bölümünü kullandığınızda uygulama size uyarı verebilir ve bu sayede olası donmaların önüne geçmek için uygulamaları durdurmanızı sağlayabilir.

Ayarlar bölümünün altında bulunan "Yoksayılan Listesi"ndeki görevler kısmına dokunmayın çünkü Android işletim sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlayan varsayılan sistemler mevcut o bölümde. Bunun dışında ayarları kendinize göre uygulayabilirsiniz. Android telefonların hızlanmasında oldukça başarılı olan Clean Master uygulamasını indirmek için:

Clean Master'ın üreticisi KSMobile firmasının uygulama tanıtım videosu:

Teknoloji Manya BLOG

3 Yorum:

  1. Hay Allah razı olsun sizden telefon hızlandı

    YanıtlaSil
  2. Ardına bakma yolcu kader almaya geldi seni benden ali güven şarkısı gelir aklıma hep böyle gidişlere olunca

    YanıtlaSil
  3. !!!Free Download RAM Cleaner Super Fast Pro!!! RAM Cleaner Super Fast Pro is an advanced tool to make your droid device lightning fast. It optimizes your phone/tablet ram by killing unused apps running in the background. RAM Cleaner Super Fast Pro offers an widget with which you can kill all unused apps by one tap from the phone home screen. !!!Free Download RAM Cleaner Super Fast Pro!!!

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat