0 Yorum

Microsoft'ta CEO Steve Ballmer Yolcu

16:50
Microsoft CEO Steve Ballmer
Microsoft'un kurucularından ve dünyanın sayılı multi milyarderlerinden Bill Gates'in Microsoft'ta birinci adam olmaktan sıkıldığı gün başa gelen ve uzun yıllardır CEO'luk görevinde bulunan Steve Ballmer seneye CEO'luktan artık emekli oluyor. Microsoft'un yaptığı duyuruya göre Ballmer 12 ay sonra CEO olmayacak ancak Microsoft'un yönetiminde yer almaya devam edecek.
Bu tarz görev geçişleri için asla mükemmel zaman yoktur, ancak şimdi tam sırası
diyor Ballmer. Bill Gates'in görevi bıraktığı 2000 yılından bugüne dek 13 yıllık bir CEO'luk geçmişi olan Steve Ballmer bu dönem içerisinde oldukça başarılı bir yönetim sergiledi. Windows XP, Xbox 360 gibi Microsoft'un damga ürünleri onun döneminin meyveleriydi. Windows Vista'yı ve çoklarının "ıyyy" dediği Windows 8'i de unutmayalım bunlar da onun döneminin fiyaskolarıydı.

Bir şey dikkatinizi çekti mi? Steve ismi... Çok bereketli bir isim özellikle de teknolojiye damga vurmuş kişilerin çoğunun ismi ya Steve ya da Steve ikinci adı. Steve Jobs(Apple), Steve Wozniack(Apple), Steve Ballmer(Microsoft) ve daha bir çok Steve adındaki yazılımcı, mühendis. Anlamı ise isimlerin kişilerin karakterine etkimesine dair hipotezleri mümkün kılıyor. Steve'in anlamı "taçlandırmak, zirveye taşımak". Hımm bu isimler de hep zirveye oynamış isimler çok ilginç değil mi?

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat