Bir Yorum

En İyi 5 Xbox One ve PlayStation 4 Oyunu

14:59
Konsol oyunlarının keyfi her zaman bir başka olmuştur çünkü tamamen oyunlar için üretilmiş cihazlar olan oyun konsollarında yine o konsollara özel olarak geliştirilmiş grafiklere sahip oyunları oynamak bilgisayarlarda elde edilemeyen bir haz. Ancak üst düzey bir bilgisayar toplama şansınız varsa o zaman ibre bilgisayara döner.


Oyun konsollarının meraklıları iki büyük devin -Microsoft ve Sony- en son model konsolları olan Xbox One ve PlayStation 4 konsollarını sabırsızlıkla bekliyorlar. Sıradanlaşmış bir rekabet hep vardır bu iki oyun konsolu arasında. Gerek üreticiler gerekse de oyuncular bu rekabeti canlı tutmayı sağlıyorlar. Hangi konsol daha iyidir, hangisinin grafikleri daha kalitelidir gibi uzun uzadıya tartışmalar süregelmiştir hep. Bu çekişmenin başlıca nedeni herhangi bir oyunun bu konsollarda farklı grafik ve oynanış kalitesi sunuyor olmasından kaynaklanıyor.

İşte bu rekabeti alevlendirecek ve "Xbox One mı Playstation 4 mü daha iyidir? sorusunu sormamıza sebep olacak en iyi oyunlardan 5 oyuna bir değinelim.

Los Angeles'ta gerçekleşen E3 etkinliğinde tanıtımları yapılan her iki oyun konsolundan sonra pek tabi ki bu konsollar için oyun yapımcıları da kollarını sıvadılar ve çalışmalara başladılar. Oyun konsollarının yenilikçi ve gelişmiş özelliklerinin nimetlerini sonuna kadar kullanmak isteyen oyun yapımcıları 5 tane şaheseri yeni konsollarda oyun severlere sunacaklar. 

Listeye şöyle bir göz atalım:

1- Metal Gear Solid V: The Phantom Pain




Metal Gear Solid V: The Phantom Pain aksiyon-macera oyun türünün sevilen ve de seri haline gelen baş yapıtlarından birisi ve yeni nesil konsollarda tam manasıyla aksiyona doyuracak. Tam anlamıyla gerçek zamanlı bir oyun bir yerden başka bir yere gitmek için harcanan zamanda da fark ediliyor. Oyun Xbox One ve PlayStation 4 gibi yeni nesil konsolların yanı sıra Xbox 360, PlayStation 3  için de yayınlanacak. Şu an için çıkış tarihi belli değil yakın zamanda duyurulması bekleniyor ancak en erken 2014 yılının sonlarına yetişeceği söyleniyor. Tanıtım videosunu kesinlikle seyretmenizi tavsiye ederim film tadında ve oldukça başarılı, hikayeyi sunan bir trailer.

2- Tom Clancy’s The Division



Başarılı oyun yapımcısı Tom Clancy'nin oyun severlere sunacağı The Division merakla beklenen yapımlardan bir diğeri Tom Clancy'ni Ubisoft Massive ile birlikte geliştirdiği oyun multiplayer online rol yapma modunda aksiyon oyunu olacak. Headshotlar gelişmiş grafik özellikli yeni konsollarda online olarak çok zevkli olurdu. Shoot... puuf... 2014 yılının dördüncü çeyreğinde çıkması bekleniyor. 

3- Project Spark



Oyun kendi dünyanızı inşa etmeye ve diğer oyuncularla etkileşim kurmaya olanak veriyor. Oyunun içinde oyun tasarlıyorsunuz ve fantastik bir dünya kurabiliyorsunuz. Kinect ve SmartGlass teknolojisi ile kendi dünyanızı tasarlamak oldukça basit olabilecek. Oyun geliştiricilerin de merakla beklediği yapımlardan, beta sürecinin tamamlanması bekleniyor.

4- The Crew



Ubi Reflection ve Ivory Rower tarafından geliştirilen açık dünya yarış oyunu. 90 dakikalık yarış periyodlarınca oynan oyunu ister tek ister online olarak oynamak mümkün. Arkadaşlarınızla yarış yapabilmek, kendi takımınızı kurmak veya oyun içi görevleri yapmak gibi seçenekleri mevcut. 2014 yılı Ocak ya da Şubat ayında çıkması bekleniyor.

5- TitanFall



FPS tarzı oyun ile ister direkt olarak savaşabilirsiniz isterseniz de yürüyen dev "Titan"ları kontrol edebilirsiniz. Oyun içinde takımınızla kendinize göre silah ve icatlar tasarlamanız mümkün. 2014 yılının ilk çeyreğinde çıkacak oyun için oldukça yüksek beklenti mevcut.

Teknoloji Manya BLOG


1 Yorum:

  1. ben en çok project sparkı merak ediyorum spore gibi ama değil oyun içinde oyun yapmak çılgınca bir şey

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat