0 Yorum

Haptix 3D Multitouch ile Yüzeyler Dokunmatik Oluyor

23:18
Gelişen teknoloji ile birlikte hayatımıza sürekli yeni ürünler giriyor ve "yeni bile" kısa sürede eskimek zorunda kalıyor. Dokunmatik teknolojisinin de her alanda yaygınlaşmasına karşın eski donanımlarımızı yeni yazılımlara uygun hale getirebilmemiz klasik yöntemlerle olası olmadığından mevcut donanımlarımız ikinci plana atılıyorlar ve fikir bazında da olsa eskiyen donanımlarımızı değiştirmeye niyetleniyoruz. Örneğin tüplü TV'lerin yazılımla akıllı TV olamamaları gibi bir çok eski sayılabilecek donanımımız aynı kaderi paylaşıyor ve antika muamelesi görmek zorunda kalıyorlar. 

Hanım bizim TV de eski artık, değiştirsek ya şunu...
Diyen ve bu sözünü TV'si öldü ölecek hale gelmesini bekleyip son ana kadar söylemeyen idareli ve tutumlu Türk insanın elindeki ürünü son raddeye kadar kullandığı gibi bir gerçek mevcut. Bizim gibi daha tutumlu ve savurgan olmayan -sanki son yıllarda biraz değiştik- milletler için elindeki donanımları tekrar tekrar kullanabilmek tasarruflu bir davranış örneği oluşturuyor.

Haptix 3D Multitouch

Peki konu başlığı olan Haptix 3B Dokunmatik sağlayıcı ile ne alakası var bu yazdıklarınızın diye sorarsanız, bu soru cümlesinin sonunda muhtemelen bağlantıyı kendiniz kuracaksınız. Evet cevap kısaca bu, dokunmatik olmayan cihazlarımızı yenisiyle değiştirmek yerine onları dokunmatik yapan araçları temin etmek daha uygun olabilecek.

İki Çinli girişimcinin Kickstarter projesi olan Haptix 3D sistemi tam da bunu yapıyor ve dokunmatik özelliği olmayan elimizdeki laptop, masaüstü ve TV'lerin birer yeni cihaza dönüşmesini sağlıyor. Bir önceki benzer haberimizde tüm yüzeyleri dokunmatik ekrana çeviren Kinect yazılımı anlattığımız Ubi Interactive Kinect İle Tüm Yüzeyleri Dokunmatik Yaptı başlıklı yazımızda da dokunmatik teknolojisinin hayatımıza çok daha geniş alanlara gireceğine şahit olmuştuk.

Haptix 3D Multitouch

Haptix 3B dokunmatik sisteminde kullanılan aparat iki lensli web kamerasını andırıyor aslında birer kamera görevi görüyor ve kullanıcıdan gelen etkileşimi işleyerek bilgisayara veri olarak aktarıyor.

Haptix 3D Multitouch

Bu kameraların her birisi 640 x 360 çözünürlüğündeler ve şu an 120°'lik bir görüş açısına sahipler geliştiriciler bu açıyı 150°'ye çıkartıp daha geniş kullanıcı deneyimi sunmayı planlıyorlar.

Herhangi bir düz yüzeye konumlandırılan Haptix bilgisayar fareniz gibi işlev görüyor ve el hareketlerinizi komutlar halinde bilgisayara aktarıyor; Haptix için daha şimdiden mouse katili bile denmeye başlanmış durumda. Şu an için kablolu olarak denemeleri yapılan Haptix için yeterli fon sağlanırsa üreticileri onu kablosuz hale getirecekler. Son yirmi yedi gün kala toplam proje hedefi olan 100 bin $'lık bağış miktarına oldukça yaklaşan Haptix 2014 yılının Ocak ayında çıkacak.

kickstarterHaptix 3b dokunmatik kontrol

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat