Bir Yorum

Internet Download Manager Alternatifi FDM

11:06
İnterneti kullanırken çokça işimizi kolaylaştıran indirme yöneticilerinden muhtemelen IDM'yi kullanıyor olmalısınız veya alternatif bir indirme yöneticisini kullanıyorsunuz ya da hiç birini kullanmıyorsunuz. Eğer ilk seçenekse ve Internet Download Manager'a alternatif arıyorsanız kesinlikle en iyi alternatifin yazısını şu an okuyorsunuz.

Internet Download Manager Alternatifi FDM

Free Download Manager

Adından da anlaşıldığı gibi tamamen ücretsiz olan FDM aynı zamanda açık kaynak kodlu ve GNU Genel Kamu Lisansına sahip. Bunun anlamı programın kodlarına erişebilir onu daha da geliştirip kullanıcılara sunabilirsiniz demek oluyor, kısacası "özgürlük". 

FDM yaygın olarak kullanılan IDM'den hiç farklı değil en az onun kadar yetenekli ve üstelik arkasında topluluk desteği mevcut yani sürekli geri bildirim alıyor ve geliştiriliyor. Free Download Manager  tıpkı IDM'de olduğu gibi indirmek istediğiniz dosyanın linkini otomatik olarak yakalar, İnternette seyrettiğiniz videoları başta YouTube videoları olmak üzere tek tık ile indirebilir.

Torrent dosyalarını, FTP, HTTP ve HTTPS dosyalarını kolayca ve hızlı bir şekilde indirebilirsiniz. Karşıdan çektiği dosyaları parçalara bölerek daha hızlı bir şekilde indirebiliyor. En çok beğenilen yönü de indirme işlemine sonra da devam edebilmesi bunu sağlıklı bir şekilde yapabilen çok az istemci mevcut onların da hız başta olmak üzere bir çok eksiği var. 

İnternet tarayıcısı olarak Firefox veya IExplorer kullanıyorsanız FDM ile kesinlikle müthiş uyumlu durumdalar Chrome içinse henüz video yakalamakta eksik var ancak bunu da geliştirmek için FDM topluluğu ve geliştiricileri çalışıyorlar. Türkçe dil desteği de sunan FDM bazen Türkçe karakterler "ğ,ş,İ,ü" gibi harflerin gösteriminde sorun teşkil edebiliyor fakat bu durum da düzeltilebilir bir sorun ve düzeltilinceye kadar zaten bu karakterlere alışıp otomatik olarak algılamaya başlarsınız.

IDM için oldukça alternatif olsa da işleyiş ve kalite bakımından IDM'yi aratmayan belki de ücretsiz ve açık kaynak kodlu tek indirme yöneticisi FDM'dir diyebiliriz. IDM lisansınız varsa zaten başka bir indirme yöneticisine ihtiyacınız da yok demektir ancak IDM'yi lisansız kullanıyorsanız bilgisayarınızı ve kişisel bilgilerinizi çoktan kötü ellere emanet etmişsiniz demektir. Lisansız IDM sürümleri İnternet ortamında tabiri caizse cirit atarken siz bilgilerinizi riske atmayın ve hem ücretsiz hem de kamu lisansı ile gelen FDM'yi indirin ve kulanın.

1 Yorum:

  1. yavz yıldırım28 Ağustos 2013 15:23

    blög yürüdü gitti hadi yine iyisiniz :)

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat