0 Yorum

iPhone 5s Parmak İzi Koruma Hacklendi

11:22
Apple'ın iOS 7 ve iPhone 5S ile birlikte kullanıcılara sunduğu en yeni güvenlik çözümü olan "parmak izi koruma" yöntemi azimli hackerlar tarafından çok kolay bir şekilde aşılmış görünüyor. Daha önce Apple yaptığı duyuru ile parmak izi korumayı hackleyebilene 16 bin $ gibi bir ödül vereceğini belirtmişti.

apple touch id hack kırıldı

Henüz iOS 7 yolun başındayken bir çok sorunla kullanıcıları karşı karşıya bırakmışken üstüne bir de "kırılamaz" denilen bu güvenlik sisteminin kırılmış olması Apple'ın imajını yerle bir etmiş durumda. Apple kendi güvenlik sisteminin sıradan parmak izi teknolojilerine göre çok daha gelişmiş bir altyapıya sahip olduğunu belirtmiş olsa da pek de "gelişmiş" olmadığını videoda görmek mümkün.

Alman CCC (Chaos Computer Club) isimli hackerlar grubunun yayınladığı videoda açık bir şekilde görülüyor ki iOS 7 ile gelen ve iPhone 5S akıllı telefonlarda kullanılan Apple Touch ID piyasaya çıkalı bir hafta bile olmadan kırılmış durumda. Apple'ın yüksek çözünürlüklü olmasından sebep diğer bir çok parmak izi güvenlik protokolünden farklı çalıştığını iddia ettiği Touch ID sistemi tam da bu noktadan "yüksek çözünürlüklü" oluşundan gafil avlanmış durumda. 

Alman CCC hackerları yüksek çözünürlük teknolojisini kullanarak elde ettikleri parmak izi kaydını lateks malzeme ile yapay parmak üretmek için kullandılar. Öncelikle bardak üzerinden parmak izinin fotoğrafını yüksek çözünürlüklü kameralarla elde eden hackerlar daha sonra bu görüntüyü tüm parmak izi harici unsurlardan temizleyip lazer yazıcı aracılığıyla şeffaf bir kağıda aktardılar. Bu kağıt üzerine yaydıkları lateks kuruduktan sonra parmak izini edinmiş yapay bir parmak gibi davranıp iPhone 5S sahibinin parmak izi ile bire bir örtüşünce iPhone 5S yapay parmağı gerçek gibi algıladı ve Touch ID "parmak izi koruması" kırıldı.

Apple'ın bu videoya ne diyeceği şimdiden merak konusu belki de hackerlar küçük bir aldatmaca ile parmak izi korumasını kırdıkları izlenimi de veriyor olabilirler; haber Apple tarafından teyit edilmiş değil. Apple'ın ayrıca 16 bin $'lık ödülü CCC hackerlarına verip vermeyeceği de merak ediliyor. Ancak şu an için doğrulanmasa da bilinen bir gerçek var ki Apple'ın kanatlarını kabarta kabarta sunduğu güvenlik sistemi çok basit bir şekilde kırıldı ve Apple ciddi bir şekilde güven-imaj kaybına uğradı.

Bahsi geçen Touch ID hack videosu:
Teknoloji Manya BLOG

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat