0 Yorum

Geleceğin Buzdolabı: Biyopolimer Jelli Buzdolabı

19:42
"Electrolux Tasarım Laboratuvarı 2010" kapsamında yapılmış olan Yuriy Dimitriev'in biyonik buzdolabı konsept tasarımına denk gelince bunu yazma gereği duydum.

Oldukça dikkat çekici ve ilginç olan biyopolimer jelli buzdolabı konsept fikri, hakkında yazı yazmaya değecek bir yenilik gibi geldi. Yarışma kapsamında finalist adaylardan birisi olmayı başarmış Yuriy Dimitriev'in tasarımı geleneksel buzdolaplarından tamamen farklı.

Biyopolimer Jelli Buzdolabı yuriy dimitriev

Normal bir buzdolabından dört kat daha büyük olan biyopolimer jelli buzdolabının soğutma işlemi adında da mevcut olan jel sayesinde gerçekleşiyor.  Bu jelin, "Bio Robot" tarafından ışıma yoluyla soğutulması sonucu içerisine dahil edilen besinleri soğutması ve taze tutması mümkün hale geliyor.

BIOPOLYMER GEL FRIDGE

Herhangi bir raf dizilimine gerek olmaksızın kullanılabilen jel, besinlere ve saklanan malzemelere yapışmadığı gibi aynı zamanda da koku yapmıyor. Jelli buzdolabının içerisine konulan yiyecekler çevrelerinde kapsül  bir tabaka oluşacak biçimde biyonik jel tarafından  sarılıyorlar.  Buzdolabı üzerinde kapı gibi bir unsur da yok , soğutulup taze tutulması istenilen besinler direk jelin içerisine bırakılıyor ve jel tarafından çevrelenip soğutularak taze kalabiliyorlar.

BIOPOLYMER GEL FRIDGE

İşin en güzel yanı, tüm yiyecekler bir birlerinden ayrı ayrı jel kapsülleri içerisinde saklanabiliyor ve yiyeceklerin kokularının karışması gibi sorunlar ortaya çıkmıyor. Buzdolabının bir özelliği de içerisine yiyecek aldıkça şişmesi ve büyüyebilmesi bu sayede daha fazla yiyeceği depolayıp soğutabiliyor.

BIOPOLYMER GEL FRIDGE

Kısa animasyon videosunda görüldüğü üzere "Uzay Çağına" bir adım daha yaklaştıran bir yenilik BiyoPolimer Jelli Buzdolabı. Buyurun videosu iyi seyirler:

Teknoloji Manya BLOG

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat