3 Yorum

BitStrips Nedir Nasıl Kullanılır?

16:35
Facebook başta olmak üzere sosyal medyada son dönemlerde sıklıkla gördüğümüz ilginç karikatürlerin ne olduğuna ve nasıl yapıldıklarına dair merak sahibi olan bir çok kişiyi görünce bugün Bitstrips isimli uygulamayı blogda yazmak istedim. 

BitStrips Nedir Nasıl Kullanılır

Eğlenceli ve üretken işlerin ortaya çıktığı, bilhassa Facebook'taki arkadaşlarınızla ortak kullandığınızda fazlasıyla gülebileceğiniz karikatürler oluşturmanıza olanak veren Bitstrips isimli uygulamaya nasıl üye olunur ve nasıl kullanılır bir bakalım.

Yukarıda gördüğünüz Afrikalı yazar arkadaşım tabi ki ben değilim, diğer yazar arkadaşlarım da Afrikalı değiller :) BitStrips kullanarak oluşturduğum ve adına "Afro Elf" dediğim bu karakter 5 dakikalık bir uğraşının sonucunda oldukça "marjinal" bir birey olarak meydana gelmiş bulunuyor.

Siz de kendinize benzer, ya da kendinizden alakasız karakterleri üretmek isterseniz öncelikle Facebook hesabınıza girip daha sonra BitStrips Uygulaması linkine tıklayınız. 

BitStrips yapma

Ardından 1 numaralı bölümdeki "Uygulamaya Git" kısmına tıklayın. 

BitStrips comics

Karşınıza çıkacak olan yeni sayfanın alt kısmındaki "Get Started by designing your Avatar" yazan 2 numaralı bölüme tıklayın.

BitStrips resimli anlatım

Yeni ekrandaki bu çemberin %100 olmasından sonra artık sizde Bitstrips karakterinizi tasarlamaya başlayabilirsiniz.

BitStrips Nedir Nasıl Kullanılır

Karakterimin adını "Afro Elf" koyduğumu söylemiştim sanırım nedenini yukarıdaki görsel çok iyi özetliyor. Karakterinizi başından kaşına, gözünden burnuna kadar ayarlayabileceğiniz bu bölümü iyice kurcalarsanız tipi komik ya da tamamen size benzeyen veyahut asabi, tuhaf kılıklı, gariban bakışlı karakterler üretebilirsiniz. Karakterinizi tüm detayları ile bitirdikten sonra en son size sunulan "Save" kısmından ayarları kaydedebilirsiniz.

BitStrips karikatür facebook

Üstteki yeni ekran "Make a Status Comic" sekmesi altında açılıyor ve Facebook durum güncellemelerinizde yaptığınız karikatürlerin yayınlanmasını sağlıyor. Click to preview yazan alana tıkladığınızda kendinize bir sahne oluşturabilirsiniz. Örn:

BitStrips Nedir Nasıl Kullanılır

Gördüğünüz gibi Afro Elf kötü bir şaka yapmak üzere :). Muz da dahil olmak üzere karakterinizi hareket ettirebilir, kolunu bacağını bir güzel ayırabilirsiniz. Yüz ifadelerini ve mimiklerini anlatmak istediğiniz olaya göre şekillendirebilirsiniz. 

BitStrips Nasıl Kullanılır

Bunu yapmak için sağ üst ve alt köşelerde kırmızı kare içerisine aldığım bölümlere bakmanız yeterlidir. Ben bu bölümleri kullanarak kahvesi geç gelen adam halini tasvir ettim ve Afro Elf'i bir güzel sinirlenmiş adama çevirdim :)

BitStrips Nedir Nasıl Kullanılır

Görüldüğü üzere kolayca renkli ve keyfili tamamen sizin elinizden çıkma karakterlerle donatılmış karikatürler üretebiliyorsunuz. Dahası bu karikatürleri Facebook hesabınızdan kolayca paylaşabiliyor ve Bitstrips albümü oluşturabiliyorsunuz. Siz de yaptığınız Bitstrips karakterinizi blogumuzda kullandığımız Disqus yorum formuna sürükleyip bizimle paylaşabilirsiniz. Keyifli kullanımlar :)

3 Yorum:

  1. facebook olmasaydı kullanılabilirdi sitesine girdim facebooku açtı.

    YanıtlaSil
  2. çalışmalar çok güzel olmuş hikaye çıkar :d

    YanıtlaSil
  3. Merhaba.. Bazı yerlerde başörtülü karakterler gördüm "Bitstrips İslam" versiyonunu buldum ama oradan karakter oluşturamadım daha doğrusu baş örtülü bir karakter nasıl seçeceğim bulamadım. Yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat