0 Yorum

Laptop-Notebook Pil Ömrünü Öğrenin

16:30
Dizüstü-Laptop, Ultrabook ve Notebookların taşınabilir olmaları tabletler çıkıncaya kadar tartışılmaz bir artıydı ancak bu özellikleri tabletler yaygınlaştığından beridir "sıradan" bir özellik durumunda kaldı. Ne var ki bu taşınabilirliği ayrıcalıklı kılan en önemli faktörlerden birisi olan "performans+pil ömrü" tabletlere göre genelde daha fazla avantaj oluşturabildiğinden notebook ve türevleri, tablet teknolojileri çok daha adım önde oluncaya dek kullanılmaya devam edileceklerdir. Tabletler hala bir kaç fırın ekmek yemeliler :)

Biz de hala kullanımda ve sahiplik ölçeğinde önde olan dizüstü bilgisayarlarımızın can damarları olan pillerine dair yardımcı bir program paylaşalım istedik. Bu program sayesinde pilinizin şarj edilebilir tüm kapasitesinin yanı sıra, kullanım odaklı kalan şarj miktarı, pilin aşınma ve kalan pil ömrü gibi değerlerine yaklaşık olarak ulaşmak mümkün oluyor. Program gerekli verileri işledikçe ve pilin aşınma değerlerini belirledikçe zamanla daha gerçekçi sonuçlara ulaşmak mümkün oluyor. Türkçe dil desteği de olan BatteyBar'ı kullanmanızı tavsiye ederiz.

batterybar pro download indir

Ücretsiz ve Pro sürümleri bulunan BatteryBar isimli bu program sayesinde batarya yıpranmasını görebilirsiniz ve pilinizin ne kadar daha süre hizmet edebileceğini gözlemleyebilirsiniz. Kurulduktan sonra ekranın sağ alt bölümüne, görev çubuğunun içine bir tane pil gösterge simgesi yerleştiren BatteryBar buradan pilin yüzde kaç dolu olduğunu gösteriyor dilerseniz bu değeri kalan süre ile değiştirebilirsiniz.

batterybar pro

Halihazırda işletim sisteminiz bu değeri göstermesine karşın fare imlecini pil göstergesi üzerine getirmeyi gerektirirken BatteryBar herhangi bir işlem yapmaksızın gerekli değerleri pil göstergesi sayesinde dizüstü kullanıcılarına sunuyor.

batterybar pro

Bildirim pil göstergesi simgesine tıklanıldığında ise çok daha kapsamlı verilere ulaşmak mümkün oluyor. Aynı pil göstergesine sağ tıklatıp "Tercihler" sekmesine gelince pil seçeneklerine ulaşılabiliyor ve kişisel dizüstü kullanım ihtiyaçlarınıza göre pil şarj sürenizi en verimli şekilde kullanabileceğiniz ayarları düzenleyebiliyorsunuz.

batterybar pro

Düşük, kritik ve bekleme moduna geçmesi için gerekli batarya seviyelerini belirleyebileceğiniz gibi bu seviyelerden önce batarya durumunuza göre sesli bildirim ekranı ile birlikte uyarı almanızı sağlayabilir böylelikle pil şarjının bitmesi nedeniyle oluşan "ani kapanmalara" karşı çalışmalarınızı koruyabilirsiniz. Ancak bu özellikler Pro sürümü ile gelmektedir. Windows XP/Vista/7/8 ile kullanılabilen program ayrıca sistemi de yormuyor.

batterybar pro

Ücretsiz sürümünü Pro seviyesine yükseltebilir ve 30 gün boyunca Pro sürümünü ücretsiz bir şekilde deneyebilirsiniz. Memnun kaldığınız takdirde 8$ gibi makul bir ücretle ömür boyu lisans satın alabilir gerekli güncelleştirmeleri de ücretsiz temin edebilirsiniz. Öncelikle denemenizi ve pil kullanım alışkanlıklarınızı nasıl değiştirdiğini gözlemlemenizi tavsiye ederiz. BatteryBar isimli programı indirmek ve denemek için:

BatteryBar İndir


0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat