2 Yorum

En İyi Ücretsiz Microsoft Office Alternatifi

18:45
Daha önce MS Office için alternatif yazısını yazdığımız LibreOffice'den sonra şimdi de MS Office 2013 ile tıpa tıp aynı bir ofis yazılımını tanıtalım istedik.

KS Office İndir

Ücretsiz MS Office Alternatifi Kingsoft Office 2013

Ofis yazılımlarına hepimizin belirli düzeylerde "bağımlı" olduğu gibi bir gerçek mevcut. Hal böyle olunca çoğumuzun bilgisayarında hatta akıllı mobil cihazlarında ofis uygulamaları en vazgeçilmez araçlar oluyor. MS Office'in ne denli yaygın bir kullanıma sahip olduğu su götürmez bir gerçek ancak bu gerçek biraz(!) "tuzlu" bir gerçek. Sanırım ne demek istediğimizi anladınız "Cep yakan tuzlu Liralar..."

Kingsoft Office ise kullanıcılarına mobil platformda dahil olmak üzere ofis uygulamalarını üç farklı sürümde sunuyor. Ücretsiz-Standart-Profesyonel.

Kingsoft Office Download

Biz ücretsiz ofis uygulamasını ele alacağız Kingsoft Office Suite Free zaten bir çok bilgisayar kullanıcısı için yeterli özellik ve kabiliyetlere sahip durumda. Ücretsiz olmasının yanında Microsoft Office dokümanlarıyla tam uyumlu olması da KS Office'i, diğer bir çok ücretsiz rakibine karşı onu üstün kılıyor. Açmanız gereken, ofis programı ile ilişkilendirilmiş tüm  dosyaları açabilir, düzenleme yapabilirsiniz.

Kingsoft Office Android iOS

Mobilde PDF dosylarını gösterdiği gibi üzerinde çalıştığınız dokümanlarınızı PC-Mobilde, PDF formatında dışarıya aktarabilirsiniz. MS Office'in Word uygulamasına karşılık Kingsoft Writer, Excel uygulamasına karşılık Spreadsheets ve de PowerPoint uygulamasına karşılık da Kingsoft Presentation isimleri ile tümleşik gelen ofis programının kurulum boyutu da sürümüne göre 150-200 Megabyte civarında.

Kingsoft Office iOS Download İndirKingsoft Office Android Download İndşr


Kingsoft Office'in en şaşırtıcı özelliği ise 50-70 Megabyte'lık küçük indirme boyutu. MS Office'in Gigabyte boyutlarında olduğunu düşündüğümüzde bilgisayarda ve harici harddiskinizde kaplayacağı alandan da kazançlı oluyorsunuz. Benzer bir şekilde ücretsiz diğer ofis yazılımlarına nazaran küçük boyutu İnternet kotası olanlara ilaç gibi gelebilir. Kingsoft Office kurulduktan sonra bilgisayarınızın masaüstüne yukarıda saydığımız ve de yanda görülen MS Office uygulamalarına karşılık gelen kendi yerel uygulamalarının kısa yollarını atıyor.

Kingsoft Office arayüz olarak Microsoft Office'in klonu diyebileceğimiz kadar benzeri. Modern ve klasik arayüzler arasında geçiş yapabileceğiniz gibi yeni temaları yüklemeniz de oldukça basit. Linux sürümü de mevcut olan Kingsoft Office yakın zamanda üreticisinin bulunduğu Çin'den tüm dünyaya yayılacaktır.

En büyük avantajı hafif olması ve sistemi yormaması iken en büyük dezavantajı Türkçe dil desteğinin şimdilik mevcut olmaması. Şimdilik diyoruz çünkü KS Office Türkiye'de yaygın bir şekilde kullanılmaya başladığında üreticiler buna kayıtsız kalamayacaklardır. PC ofis programlarını ve mobil sürümlerini Türkçeleştireceklerdir. İngilizce konusunda sorununuz yoksa mobil ve bilgisayarda Kingsoft Office'i ücretsiz bir şekilde indirip kurabilirsiniz ya da ücretli sürümlerini temin edebilirsiniz.

KingSoft Office 2013 İndir | Kingsoft Office Android İndir | Kingsoft Office iOS İndir


2 Yorum:

 
Aç-Kapat